Контракти.ua

1261  —  10.05.23
Відбивні зі свинячої печінки у клярі: простий рецепт
Відбивні зі свинячої печінки у клярі: простий рецепт

Відбивні можна готувати не лише з м'яса, а й печінки. Щоб отримати ніжні відбивні – не пересмажте печінку. А щоб вона не гірчила, вимочіть її в молоці.

Шматочки печінки відбийте, занурте у кляр і обсмажте на сковороді. Пише ТСН. 

Складники

  • печінка свиняча – 500 г;
  • молоко – 400 г;
  • яйце – 2 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт. (велика);
  • борошно – 3 ст. л;
  • перець чорний мелений;
  • сіль;
  • олія.

Приготування

Свинячу печінку вимийте, видаліть жовчні протоки та плівку. Перекладіть у миску і залийте молоком на годину. Печінку дістаньте з молока, промокніть паперовим рушником і наріжте пластами не товщими 2 см.

Кожен шматочок накрийте харчовою плівкою і злегка відбийте з обох боків. Натріть цибулю на дрібній тертці і намажте нею шматочки печінки, посоліть і поперчіть.

Для кляра

Збийте яйця виделкою в окремій ємності. В іншу ємність насипте борошно.

Відбиту свинячу печінку занурте в борошно з двох боків, потім у збиті яйця і знову в борошно.

У сковороді розігрійте олію та обсмажте відбивні на середньому вогні по три-чотири хвилини з кожного боку до золотистої скоринки.

Поради

  • Подавайте відбивні з картопляним пюре або з салатом із свіжих овочів.