Tюфтельки по-домашньому – це апетитні м'ясні кульки, тушковані в кисло-солодкому томатному соусі.
Щоб вони були смачнішими і краще тримали форму, до м'яса додається рис. Пише ТСН.
Для приготування соусу:
Змішайте фарш із подрібненою цибулею та часником, відвареним і остиглим рисом. Додайте яйце, сіль, перець, ретельно вимісіть. Формуйте тефтелі, злегка відбиваючи, обвалюйте в борошні, надлишки струшуйте і викладайте на деко, застелене пергаментом. Випікайте за температури 190 градусів десять хвилин.
Приготуйте соус: наріжте цибулю півкільцями, натріть моркву на великій тертці. У сковороду налийте трохи олії і обсмажте цибулю та моркву до золотистого кольору. Додайте томатну пасту, злегка обсмажте, томатний сік, воду, сіль, цукор, спеції та доведіть до кипіння. Запечені тюфтельки викладіть у сковороду із соусом, доведіть до кипіння. Тушкуйте на слабкому вогні 40 хвилин із закритою кришкою.