Контракти.ua

699  —  06.05.23
Без м'яса та сметани: рецепт пісного борщу з квашеною капустою
Без м'яса та сметани: рецепт пісного борщу з квашеною капустою

Цей борщ відрізняється від класичного характерною кислинкою, яку йому надає квашена капуста.

І він, незважаючи на відсутність у ньому м'яса і сметани, вийде ситним, наваристим і ароматним, рецепт цієї страви від кухаря Павла Д'ячека буде чудовим варіантом до вашого столу. Пише ТСН. 

Інгредієнти:

1 л води

200 г квашеної капусти

250 г картоплі

100 г буряків

50 г моркви

70 г томатної пасти

50 г ріпчастої цибулі

100 г квасолі

1-2 лаврових листи

1-2 гвоздики

сіль, перець, цукор за смаком.

Очищаємо картоплю, нарізаємо кубиками, заливаємо кип'яченою водою і солимо. Кип'ятимо 10 хвилин. Квашену капусту віджимаємо, січемо, додаємо до картоплі і варимо.

Цибулю, моркву і буряк нарізаємо соломкою. Обсмажуємо на рослинній олії до готовності. Додаємо томатну пасту, 100 грамів картопляного відвару і тушкуємо 5 хвилин.

Додаємо в каструлю з картоплею обсмажену цибулю, моркву, буряк і попередньо відварену квасолю. Варимо ще 5 хвилин. Перчимо, солимо, додаємо лавровий лист, гвоздику і цукор.

Під час подаванням додаємо в кожну тарілку зелень.