Цей борщ відрізняється від класичного характерною кислинкою, яку йому надає квашена капуста.
І він, незважаючи на відсутність у ньому м'яса і сметани, вийде ситним, наваристим і ароматним, рецепт цієї страви від кухаря Павла Д'ячека буде чудовим варіантом до вашого столу. Пише ТСН.
1 л води
200 г квашеної капусти
250 г картоплі
100 г буряків
50 г моркви
70 г томатної пасти
50 г ріпчастої цибулі
100 г квасолі
1-2 лаврових листи
1-2 гвоздики
сіль, перець, цукор за смаком.
Очищаємо картоплю, нарізаємо кубиками, заливаємо кип'яченою водою і солимо. Кип'ятимо 10 хвилин. Квашену капусту віджимаємо, січемо, додаємо до картоплі і варимо.
Цибулю, моркву і буряк нарізаємо соломкою. Обсмажуємо на рослинній олії до готовності. Додаємо томатну пасту, 100 грамів картопляного відвару і тушкуємо 5 хвилин.
Додаємо в каструлю з картоплею обсмажену цибулю, моркву, буряк і попередньо відварену квасолю. Варимо ще 5 хвилин. Перчимо, солимо, додаємо лавровий лист, гвоздику і цукор.
Під час подаванням додаємо в кожну тарілку зелень.