Сочевиця посідає перше місце серед бобових за вмістом білка. Вона легко засвоюється організмом і достатньо поживна. Курячий суп із сочевицею та овочами – чудовий варіант для ситного й корисного обіду.
Щоб зробити суп більш запашним і насиченим, обсмажте разом із цибулею та морквою одне дрібно порізане стебло селери й кілька подрібнених зубчиків часнику. Пише ТСН.
Курку покладіть до каструлі, залийте холодною водою і поставте на слабкий вогонь. Доведіть до кипіння, посоліть, поперчіть. Варіть до готовності, знімаючи піну, 30 хвилин. Потім витягніть курку з бульйону, трохи остудіть і відокреміть м'ясо від кісток. Розділіть на невеликі шматочки. Бульйон процідіть і покладіть у нього м'ясо, а кістки викиньте.
Почищену картоплю наріжте невеликими шматочками, сочевицю промийте. Викладіть у м'ясний бульйон. Доведіть до кипіння та варіть до готовності 10-15 хвилин.
Моркву наріжте соломкою, цибулю й селеру – дрібними кубиками, часник подрібніть. Обсмажте на олії, помішуючи, п'ять хвилин і викладіть у суп.
Перед подаванням посипте суп дрібною нарізаною зеленню.
Червона сочевиця не потребує попереднього замочування, а зелена вариться довше.
Якщо любите більш густий суп, можна додати трохи більше сочевиці.