Контракти.ua

1244  —  03.05.23
Суп із сочевицею, куркою та овочами: рецепт корисної страви
Суп із сочевицею, куркою та овочами: рецепт корисної страви

Сочевиця посідає перше місце серед бобових за вмістом білка. Вона легко засвоюється організмом і достатньо поживна. Курячий суп із сочевицею та овочами – чудовий варіант для ситного й корисного обіду.

Щоб зробити суп більш запашним і насиченим, обсмажте разом із цибулею та морквою одне дрібно порізане стебло селери й кілька подрібнених зубчиків часнику. Пише ТСН. 

Складники

  • вода – 2 літри;
  • курка – половина (600 гр);
  • сочевиця червона – 150 гр;
  • картопля – 4 шт;
  • морква – 1 шт;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт;
  • селера – 1 стебло;
  • часник – 2 зубчики;
  • сіль, чорний перець мелений;
  • зелень (кріп, петрушка).
  • олія – 30 мл.

Приготування

Курку покладіть до каструлі, залийте холодною водою і поставте на слабкий вогонь. Доведіть до кипіння, посоліть, поперчіть. Варіть до готовності, знімаючи піну, 30 хвилин. Потім витягніть курку з бульйону, трохи остудіть і відокреміть м'ясо від кісток. Розділіть на невеликі шматочки. Бульйон процідіть і покладіть у нього м'ясо, а кістки викиньте.

Почищену картоплю наріжте невеликими шматочками, сочевицю промийте. Викладіть у м'ясний бульйон. Доведіть до кипіння та варіть до готовності 10-15 хвилин.

Моркву наріжте соломкою, цибулю й селеру – дрібними кубиками, часник подрібніть. Обсмажте на олії, помішуючи, п'ять хвилин і викладіть у суп.

Перед подаванням посипте суп дрібною нарізаною зеленню.

Поради

Червона сочевиця не потребує попереднього замочування, а зелена вариться довше.

Якщо любите більш густий суп, можна додати трохи більше сочевиці.