Таку страву можна подавати без гарніру, оскільки вона містить багато овочів.
Курячі стегна – ідеальний варіант ситної страви на обід чи вечерю для всієї родини. М'ясо з гарніром приготовлене в одній сковороді – економія часу та мінімум використаного посуду. Пише ТСН.
Курячі стегна помийте, обсушіть. Натріть сіллю, чорним перцем, паприкою, оливковою олією. Залишіть на 15 хвилин для маринування.
Цибулю та гриби наріжте півкільцями, моркву тонкими кружальцями. Болгарський перець і помідори – великими шматочками часник натріть на дрібній тертці.
У глибокій, широкій сковороді розігрійте трохи олії. Обсмажте стегна із двох сторін на середньому вогні до золотистого кольору. М'ясо викладіть на блюдо.
У цій сковороді обсмажте до м'якості цибулю, моркву, протушкуйте п'ять хвилин. Додайте болгарський перець, гриби, протушкуйте ще п'ять хвилин, а потім додайте помідори, часник, томатний соус, соєвий соус, цукор і сіль. Перемішайте. Протушкуйте п'ять хвилин і зверху овочів викладіть курячі стегна.
Закрийте кришкою. Тушкуйте на середньому вогні 20 хвилин. Готові стегна посипте зеленню.
За бажанням страву можете посипати сиром.