Контракти.ua

2385  —  27.04.23
Пампушки з часником: рецепт від Євгена Клопотенка
Пампушки з часником: рецепт від Євгена Клопотенка

Якщо раптом ви зібралися готувати борщ, приготуйте одразу й пампушки.

Я навіть не знаю, що може бути кращим доповненням до ароматного борщу, ніж пухкенькі золотисті пампушки. А ще якщо приготувати їх з часником - тоді взагалі від задоволення можна проковтнути язика. Випікати пампушки можна з різного тіста - не тільки з пшеничного, а й з гречаного чи житнього борошна, або навіть із кількох видів борошна. Пише ТСН. 

Сьогодні я хочу поділитися найпростішим варіантом - із пшеничного борошна з додаванням сухих дріжджів. Тож, якщо раптом ви зібралися готувати борщ, приготуйте одразу й пампушки.

А ще можна приготувати пампушки з солодким сиропом або пампушки з грибним соусом - буде однаково смачно.

Час підготування - 1,5 години

Час приготування - 30 хвилин

Для тіста:

борошно пшеничне - 400-450 г

молоко - 250 мл

вершкове масло (+ для змащування форми) - 100 г

дріжджі сухі - 10 г

цукор - 1 ст. л.

сіль - ½ ч. л.

Для начинки:

часник - 2-3 зубчики

кріп - 5-6 гілочок

соняшникова олія - 2 ст. л.

оцет - 1 ст. л.

сіль і перець - за смаком

Приготування:

Підготуйте інгредієнти для тіста: 400-450 г пшеничного борошна, 250 мл молока, 100 г м'якого вершкового масла, 10 г сухих дріжджів, 1 ст. л. цукру і ½ ч. л. солі.

Змішайте в мисці спочатку сухі інгредієнти - борошно, дріжджі, цукор і сіль, перемішайте. Потім влийте тепле молоко і додайте вершкове масло. Масло можна замінити соняшниковою олією, тоді вийдуть пісні пампушки.

Замісіть еластичне тісто, воно не повинно прилипати до рук. Залиште його в теплому місці на 40-45 хвилин, накривши рушником або плівкою. Обімніть тісто і сформуйте 12 пампушок.

Акуратно розкладіть пампушки у формі, попередньо змащеній олією або маслом. Залиште пампушки в формі ще на 30 хвилин.

Випікайте пампушки в духовці, розігрітій до 180 градусів, протягом 25-30 хвилин.

Для начинки очистіть 2-3 зубчики часнику і дуже дрібно посічіть ножем.

Помийте і обсушіть 5-6 гілочок кропу і теж дрібно посічіть. З'єднайте з часником. Додайте 2 ст. л. соняшникової олії, 1 ст. л. оцту і сіль з перцем за смаком.

Щедро полийте часниковою заправкою пампушки, поки вони ще гарячі, так вони краще наситяться ароматами.

Готувати - це просто!

Більше рецептів на klopotenko.com, а також в ефірі програми "Сніданок з 1+1" і "Сніданок. Вихідний".