Контракти.ua

1096  —  22.04.23
Пиріг із зеленою цибулею: весняний рецепт
Пиріг із зеленою цибулею: весняний рецепт

Навесні потрібно встигнути приготувати всі найсмачніші страви з весняної зелені.

Одна з найсмачніших страв із зеленої цибулі і часнику — це цибулевий пиріг. Для приготування вам знадобиться прісне тісто, яке можна приготувати самостійно, а можна купити готовим. Пише ТСН. 

Прісне тісто

Інгредієнти:

  • 500 г борошна
  • 1 скл. сметани
  • 2 яйця
  • 1 ст. л. цукру
  • пів чайної ложки солі
  • 2 ст. л. м'якого вершкового масла

Начинка пирога

Інгредієнти:

  • 1 кг зеленої цибулі
  • 0,5 кг зелених "пір'їнок" часнику
  • великий пучок свіжого кропу і петрушки
  • 300 г будь-якого сиру (можна плавленого)
  • 1 сире яйце

Приготування прісного тіста

У миску покласти склянку сметани, яйця, цукор, сіль і м'яке вершкове масло. Все перемішати. Тісто має бути не дуже круте, тому борошно слід додавати поступово, і, тільки-но ви відчуєте, що тісто відлипає від рук, стало еластичним і пластичним — значить, готово.

Начинку приготувати так

Для приготування начинки зелену цибулю, часник і решту зелені потрібно дрібно порізати і трохи припустити в сковорідці під кришкою, щоб пухка гора зелені опала і зменшилася в об'ємі. Потім натерти в ще не захололу зелень сир, добре розмішати і вбити сире яйце. Ще раз все перемішати. Посолити і поперчити за смаком.

Тісто розділити на дві частини. Першу розкачати завтовшки в 0,5 см і покласти на деко. На пласт тіста розкласти начинку. Другий шматок тіста так само тонко розкачати і накрити ним перший. Защипати краєчки пирога, намазати його сумішшю з молока і цукру (або збитим білком). Верхній пласт проколоти виделкою в декількох місцях і відправити пиріг у розігріту до 180 градусів духовку. Пекти приблизно 30-40 хвилин, поки не зарум'яниться.

Такий пиріг можна готувати і з ріпчастою цибулею. Виходить теж неймовірно смачно.

Статьи по теме
Пиріг із зеленою цибулею: весняний рецепт
Пиріг із зеленою цибулею: весняний рецепт

Навесні потрібно встигнути приготувати всі найсмачніші страви з весняної зелені.
08.05.23 — 1842