Паска готується на рідкому здобному дріжджовому тісті, тому його не треба замішувати руками.
Завжди виходить смачною, повітряною та несухою. Пише ТСН.
Промиті родзинки залийте окропом на десять хвилин. Висушіть на паперовому рушнику, додайте трохи борошна і перемішайте.
У теплому молоці розчиніть одну столову ложку цукру, додайте дріжджі. Перемішайте та залиште на 15 хвилин, щоб дріжджі активувалися. Зверху має з'явитися пінна шапочка.
У жовтки додайте цукор, ванілін, сіль і збийте блендером до білого. Додайте вершкове масло кімнатної температури та збийте ще три хвилини. Влийте молоко з дріжджами, перемішайте.
В отриману масу поступово всипте просіяне борошно і збийте блендером, коли тісто буде важко провертати віночком, блендер приберіть і вимісіть лопаткою.
Тісто викладіть у миску, закрийте харчовою плівкою і залиште підходити в тепле місце, воно має збільшитися вдвічі-вдвічі з половиною. Коли тісто підніметься в об'ємі, додайте родзинки і вмішайте його в тісто.
Руки змастіть олією і розкладіть тісто у формочки на 1/3. Накрийте і залиште підніматися, доки воно не займе майже весь об'єм форми.
У заздалегідь розігріту духовку поставте паски і випікайте за температури 180 градусів 40-50 хвилин. Готовність перевіряйте дерев'яною шпажкою. Коли паски охолонуть, змастіть їх глазур'ю.