Для рибної запіканки можна використовувати будь-яку рибу: хек, тріску, минтай чи червону рибу. Соковита, в міру солона, запіканка з риби – це легка та корисна вечеря для всієї родини.
Поєднання риби та овочів виходить незвичайним завдяки вершково-яєчному заливанню. Пише ТСН.
Очищену цибулю наріжте тонкими півкільцями. Твердий сир натріть на тертці. Філе риби наріжте невеликими шматочками. Помідори наріжте кільцями.
Форму для запікання змастіть олією. На дно викладіть цибулю, рибу щільно викладіть шматочками один до одного. Посоліть, поперчіть. Зверху рівномірно викладіть натертий сир.
З'єднайте у мисці яйця, сметану, сіль, перець. Віночком перемішайте.
Залийте рибу у формі яєчно-сметанною сумішшю, рівномірно розподіліть її по формі. Помідори розкладіть на поверхні запіканки. Поставте рибу в розігріту духовку до 180 градусів на 40 хвилин. Заливання на блюді стане щільним, на поверхні утворюється золотиста скоринка. Страва готова.