Великдень вже скоро, і саме час почати збирати рецепти найсмачніших пасок.
Класичну сирну паску готують за допомогою рознімної чотирикутної форми у вигляді зрізаної піраміди. Можна використовувати й інші ємності, наприклад, глибокі миски, головне, щоб готовий виріб нагадував пагорб. Пише ТСН.
Вершкове масло розтерти з цукром, поступово додаючи по одному жовтку. Додати сир, збиту сметану, мигдаль, цедру і все перемішати.
Щоб паска вийшла повітряною, відтиснутий сир двічі протерти крізь сито або, у крайнім разі, збити за допомогою блендера.
Родзинки заздалегідь промити і замочити в гарячій воді, фруктовому сиропі або лікері.
Наповнити масою форми, застелені марлею, поставити під прес на холод мінімум на 12 годин.