Контракти.ua

2721  —  01.04
До великоднього столу: рецепт соковитої буженини
До великоднього столу: рецепт соковитої буженини

Головними стравами на великодньому столі будуть паска і яйця, але щоб розговітися після Великого посту, потрібно м'ясо.

Шеф-кухар ресторану Kommuna Kitchen заміського готелю Bobritsa Dacha - Павло Д'ячек - поділився рецептом приготування в домашніх умовах смачної, ароматної і соковитої буженини зі свинини. Пише ТСН. 

Інгредієнти:

  • свинина (ошийок) – 2 кг
  • гірчиця – 50 г
  • часник – 10 зубків
  • спеції для м'яса – 20 г
  • суміш перців – 10 г

Для маринаду:

  • вода – 1 л
  • сіль – 50 г
  • цукор – 100 г
  • свіжий чебрець – 10 г
  • гвоздика – 5 г

Приготування:

Готуємо для буженини маринад. У воду кладемо сіль, цукор, чебрець і гвоздику, розмішуємо. Кладемо в цей розчин м'ясо і ставимо його на 12 годин до холодильника.

Потім виймаємо м'ясо з розчину і обсушуємо його паперовим рушником.

Шпигуємо м'ясо нарізаним часником, обмазуємо гірчицею і спеціями.

Щільно замотуємо його в декілька шарів фольги. Відправляємо до попередньо розігрітої духової шафи за температури 180 градусів на 1,5 години.

Витягуємо м'ясо з духовки, кладемо на нього гніт – це додасть йому гарної форми, і під час нарізання воно не розпадатиметься на шматочки. Даємо м'ясу охолонути, а потім розгортаємо його з фольги.