Головними стравами на великодньому столі будуть паска і яйця, але щоб розговітися після Великого посту, потрібно м'ясо.
Шеф-кухар ресторану Kommuna Kitchen заміського готелю Bobritsa Dacha - Павло Д'ячек - поділився рецептом приготування в домашніх умовах смачної, ароматної і соковитої буженини зі свинини. Пише ТСН.
Інгредієнти:
Для маринаду:
Приготування:
Готуємо для буженини маринад. У воду кладемо сіль, цукор, чебрець і гвоздику, розмішуємо. Кладемо в цей розчин м'ясо і ставимо його на 12 годин до холодильника.
Потім виймаємо м'ясо з розчину і обсушуємо його паперовим рушником.
Шпигуємо м'ясо нарізаним часником, обмазуємо гірчицею і спеціями.
Щільно замотуємо його в декілька шарів фольги. Відправляємо до попередньо розігрітої духової шафи за температури 180 градусів на 1,5 години.
Витягуємо м'ясо з духовки, кладемо на нього гніт – це додасть йому гарної форми, і під час нарізання воно не розпадатиметься на шматочки. Даємо м'ясу охолонути, а потім розгортаємо його з фольги.