Готувати таку святкову випічку нескладно, і потрібні для неї прості інгредієнти.
В кожному регіоні України знайдеться свій унікальний рецепт паски, адже як і борщ - це невід'ємна частина нашої культури та традицій. Сьогодні ми ділимося із вами дивовижною подільською паскою, яка виходить дуже ніжною, ароматною та дійсно великодньою. Пише ТСН.
1. Розтопіть вершкове масло та обережно змішайте із теплими вершками, додайте трохи просіяного борошна і ретельно перемішайте дерев'яною ложкою.
2. Розітріть дріжджі із сіллю.
3. Додайте дріжджі до вершкової маси і добре перемішайте. Тепер додайте одне яйце і знову перемішайте. У вас вийшла ніжна рідка опара, поставте її у тепле темне місце на 1 годину.
4. Відділіть у 8 яйцях білки від жовтків. Збийте жовтки у чистій та сухій мисці до появи білої піни і змішайте із опарою.
6. Додайте до суміші цукор та просіяне через сито борошно. Добре вимісіть тісто міксером та поставте у темне тепле місце підходити на дві години. Це може бути вимкнена духовка або шкафчик. У них також можна поставити чашку із гарячою водою.
7. Коли час мине і тісто підросло, знову його вимісіть і перекладіть у форми, які попередньо змастили олією та присипали сухарями (також можна присипати борошном).
8. Залиште тісто у формі ще трішки піднятись приблизно на 1-1,5 години.
9. Випікайте ваші паски у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30-40 хвилин. Готовність перевіряйте дерев'яною шпажкою.