817 — 29.03.23
Курка Чау Мейн із локшиною та овочами: класичний рецепт азійської кухні
Смажена локшина, овочі та курка приготовані за 30 хвилин у насиченому пікантному соусі в одній сковороді – ідеальний варіант для вечері у будній день.
Якщо ви любите азійський фастфуд, вам необов'язково купувати його у кафе чи на заправці. Курку Чау Мейн можна легко приготувати вдома. Пише ТСН.
Складники
- яєчна локшина — 250 г
- курячі стегна — 250 г
- олія — 2 ст. л.
- капуста — 700 г
- морква – 250 г
- імбир – 2 ч. л.
- часник — 3 зубчики
- кунжут для подавання
Інгредієнти для соусу
- соєвий соус – 4 ст. л.
- устричний соус – 2 ст. л.
- кунжутна олія — 2 ст. л.
- коричневий цукор — 1 ст. л.
Приготування
- Курячі стегна очистіть від кісток і шкіри і наріжте тонкими смужками, тонко нашаткуйте капусту і наріжте моркву, подрібніть часник і імбир.
- Зваріть локшину, користуючись інструкцією на упакованні.
- У невеликій мисці змішайте інгредієнти для соусу, відкладіть убік.
- Нагрійте 1 столову ложку олії у великій сковороді. Додайте курку і готуйте до золотисто-коричневого кольору 5-6 хвилин. Зніміть із вогню та відкладіть на тарілку.
- Додайте другу ложку олії в ту ж сковороду і обсмажте капусту та моркву до золотистого кольору та м'якості, 2-3 хвилини. Додайте часник та імбир та готуйте ще хвилину.
- Додайте приготовлену локшину та соус.
- Подавайте одразу ж, посипавши зверху кунжутом.