Контракти.ua

1123  —  25.03.23
Печінка свиняча, тушкована в сметані: рецепт смачної страви
Печінка свиняча, тушкована в сметані: рецепт смачної страви

Ніжна та смачна печінка у соусі зі сметани – чудовий варіант гарячої страви, яка поєднується з будь-яким гарніром.

Перед приготуванням свинячу печінку обов'язково вимочити у молоці. Пише ТСН. 

Складники

  • печінка свиняча – 500 г;
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • сметана – 200 г;
  • борошно — 1 ч. л.;
  • молоко (для вимочування печінки) – 200 мл;
  • вода – 1 склянка;
  • олія – 3 ст. л.;
  • часник – 1 зубчик;
  • сіль, перець чорний мелений.

Приготування

З печінки зніміть плівку, наріжте шматочками. Залийте молоком на 30 хв. Витягніть печінку з молока, просушіть паперовим рушником.

На сковороду з розігрітою олією, викладіть цибулю, нарізану півкільцями. Обсмажте до м'якості. Викладіть до цибулі печінку і обсмажте ще п'ять хвилин.

У склянці змішайте борошно, сметану та воду. Перемішайте до розчинення грудочок. Додайте соус до печінки, посоліть, поперчіть, додайте подрібнений часник. Тушкуйте 15 хвилин. Посипте зеленню.

Поради

Щоб легко зняти плівку з печінки, змастіть її лимонним соком.

Сметану та молоко використовуйте будь-якої жирності.

Статьи по теме
Печінка свиняча, тушкована в сметані: рецепт смачної страви
Печінка свиняча, тушкована в сметані: рецепт смачної страви

Ніжна та смачна печінка у соусі зі сметани – чудовий варіант гарячої страви, яка поєднується з будь-яким гарніром.
05.05.23 — 721