Контракти.ua

5320  —  23.03.23
Скумбрія, запечена з овочами: дуже корисний рецепт
Скумбрія, запечена з овочами: дуже корисний рецепт

Білки та жири в скумбрії легко засвоюються організмом людини. Щоб приготувати запечену скумбрію, потрібно мінімум інгредієнтів: риба, морква, цибуля, лимон і спеції.

Риба виходить ніжною, соковитою та дуже ароматною. Пише ТСН. 

Складники:

  • скумбрія свіжоморожена – 2 шт.;
  • морква – 2 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • перець солодкий болгарський – 1 шт.;
  • лимон – 1 шт.;
  • сіль;
  • перець чорний мелений;
  • спеції для риби;
  • соєвий соус – 1 ч. л.;
  • олія – 3 ст. л.

Приготування

Видаліть у риби голову, плавці та тельбухи. Промийте під проточною водою та обсушіть паперовим рушником. Тушки поділіть на порційні шматочки.

У мисці змішайте спеції для риби, перець, сіль та соєвий соус. Отриманою сумішшю змастіть рибні шматочки і дайте промаринуватися 20 хвилин.

Очистіть овочі. Цибулю наріжте півкільцями, моркву натріть на великій тертці, перець тонкими смужками. Розігрійте в сковороді олію і обсмажте овочі до напівготовності.

У форму для запікання викладіть овочі, зверху скибочки скумбрії, а між ними часточки лимона.

Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці за 180 градусів 25-30 хвилин до апетитної скоринки.

Порада

  • Запечену рибу обережно перекладіть на блюдо і прикрасьте листочками базиліка.
Статьи по теме
Скумбрія, запечена з картоплею у рукаві
Скумбрія, запечена з картоплею у рукаві

Головна перевага приготування скумбрії в рукаві в тому, що після приготування не треба мити деко, а запах від риби буде мінімальним.
07.09 — 474

Фарширована скумбрія: рецепт смачної закуски
Фарширована скумбрія: рецепт смачної закуски

Красива та смачна закуска, яка прикрасить будь-яке гуляння. Як начинку для скумбрії використовуйте обсмажену моркву з цибулею.
23.03 — 367

Скумбрія, запечена з картоплею у рукаві
Скумбрія, запечена з картоплею у рукаві

Головна перевага приготування скумбрії в рукаві в тому, що після приготування не треба мити деко, а запах від риби буде мінімальним. Це повноцінна друга страва на обід чи вечерю, оскільки риба одночасно запікається у рукаві з картоплею та овочами.
16.03 — 488