Контракти.ua

5670  —  23.03.23
Секрети ідеальної паски: неймовірний бабусин рецепт, якому сотні років
Секрети ідеальної паски: неймовірний бабусин рецепт, якому сотні років

Вже зовсім скоро українці святкуватимуть світле свято Христового Воскресіння. Напередодні Великодня традиційно печуть паски. Деякі рецепти дійсно дуже старі і використовувалися ще нашими бабусями.

Які секрети ідеальної паски існують — пише ТСН.ua.

Як спекти паску, розповіла у своєму YouTube-каналі блогерка Мар'яна Хабер-Дудар. Вона запевняє, що цей рецепт існував понад сотню років тому, адже саме так готували паску її бабусі.

Цей рецепт ідеальної паски, якому вже сотні років, допомагає приготувати до 10-ти смачних, повітряних пасок об'ємом 250 г кожна або до 5-ти пасок по 500 г кожна.

Що потрібно взяти, щоб спекти повітряну і смачну паску, як у бабусі:

  • 1 кг борошна;
  • 400 мл теплого молока;
  • 10 яєчних жовтків;
  • 100 г дріжджів;
  • 200 г масла;
  • 200 г цукру;
  • 150 г родзинок;
  • 50 г ванільного цукру;
  • половину ч. л солі;
  • цедру з 1 лимона.

Як готувати:

  1. Спочатку потрібно приготувати опару. Для цього з'єднайте тепле молоко, дріжджі, 3 столові ложки борошна і 1 столову ложку цукру (від загальної кількості), змішайте і залиште на 15 хвилин.
  2. Далі розітріть яєчні жовтки з цукром, додайте сіль і ванільний цукор. Розмішайте до однорідності. Додайте розтоплене вершкове масло, натерту цедру 1 лимона і ще раз добре перемішайте.
  3. Тепер настав час влити опару. Добре її перемішайте з іншими інгредієнтами.
  4. Додайте родзинки, порціями борошно і розмішайте.
  5. Тісто наберіть у форми, залиште на 1 годину, щоб підійшло і збільшилося вдвічі.

Не забудьте змастити верхівки майбутніх пасок жовтками. Випікайте за температури 180 градусів у розігрітій духовці 45 хвилин.