5670 — 23.03.23
Секрети ідеальної паски: неймовірний бабусин рецепт, якому сотні років
Вже зовсім скоро українці святкуватимуть світле свято Христового Воскресіння. Напередодні Великодня традиційно печуть паски. Деякі рецепти дійсно дуже старі і використовувалися ще нашими бабусями.
Які секрети ідеальної паски існують — пише ТСН.ua.
Як спекти паску, розповіла у своєму YouTube-каналі блогерка Мар'яна Хабер-Дудар. Вона запевняє, що цей рецепт існував понад сотню років тому, адже саме так готували паску її бабусі.
Цей рецепт ідеальної паски, якому вже сотні років, допомагає приготувати до 10-ти смачних, повітряних пасок об'ємом 250 г кожна або до 5-ти пасок по 500 г кожна.
Що потрібно взяти, щоб спекти повітряну і смачну паску, як у бабусі:
- 1 кг борошна;
- 400 мл теплого молока;
- 10 яєчних жовтків;
- 100 г дріжджів;
- 200 г масла;
- 200 г цукру;
- 150 г родзинок;
- 50 г ванільного цукру;
- половину ч. л солі;
- цедру з 1 лимона.
Як готувати:
- Спочатку потрібно приготувати опару. Для цього з'єднайте тепле молоко, дріжджі, 3 столові ложки борошна і 1 столову ложку цукру (від загальної кількості), змішайте і залиште на 15 хвилин.
- Далі розітріть яєчні жовтки з цукром, додайте сіль і ванільний цукор. Розмішайте до однорідності. Додайте розтоплене вершкове масло, натерту цедру 1 лимона і ще раз добре перемішайте.
- Тепер настав час влити опару. Добре її перемішайте з іншими інгредієнтами.
- Додайте родзинки, порціями борошно і розмішайте.
- Тісто наберіть у форми, залиште на 1 годину, щоб підійшло і збільшилося вдвічі.
Не забудьте змастити верхівки майбутніх пасок жовтками. Випікайте за температури 180 градусів у розігрітій духовці 45 хвилин.