Пиріг без тіста, але з великою кількістю овочів, підійде тим, хто стежить за фігурою і намагається їсти правильно.
Цей рецепт передбачає використання свіжого зеленого горошку, але ви можете замінити його заморожені. Пише ТСН.
Змастіть форму для запікання оливковою олією. Наріжте цибулю, моркву, селера та часник.
На сковороді розігрійте 1 столову ложку олії. Додайте цибулю і злегка обсмажуйте, доки вона не стане м'якою, приблизно 10 хвилин. Додайте селеру та моркву, обсмажуйте, поки морква не стане м'якою, а селера — прозорою, потім — часник і готуйте ще одну хвилину. Перекладіть овочі в каструлю.
Відваріть картоплю у підсоленій воді.
У киплячу воду опустіть нарізану цвітну капусту, варіть близько 5-10 хвилин, доки вона стане досить м'якою. Злийте воду і дайте капусті висохнути.
Обсмажте фарш з індички на маслі (1 ст. л) на сильному вогні. Потім додайте її в каструлю з овочами, додайте лавровий лист, бальзамічний оцет, томатну пасту, сіль, перець і курячий бульйон і проваріть усе протягом 25-30 хвилин.
Розігрійте духовку до 200 градусів.
Щойно цвітна капуста і картопля стануть досить сухими на дотик, додайте одну столову ложку оливкової олії та вершкового масла і подрібніть суміш у пюре, додайте сіль та перець за смаком.
Фарш із індички з соусом перемішайте з горохом і вилийте суміш у форму для запікання. Поступово розподіліть суміш з індичого фаршу по дну форми, потім покладіть зверху суміш з цвітної капусти і картоплі.
Випікайте пиріг у духовці 30-40 хвилин, потім дайте йому охолонути 10-15 хвилин і подавайте.