Головна перевага вареників із сирою картоплею – не потрібно заздалегідь готувати пюре. Начинка готується з сирої картоплі, цибулі та олії.
Такі вареники можна наліпити про запас, заморозити, виклавши на дошку в один ряд, і готувати в будь-який час. Пише ТСН.
Для тіста:
Для начинки:
У миску просійте борошно, в поглиблення влийте олію, сіль. Перемішайте. Додайте в миску з борошном окріп. Спершу перемішайте тісто в мисці ложкою, потім замісіть тісто на столі. Покладіть у пакет і залиште відпочити на 20 хвилин.
Для начинки картоплю та цибулю почистіть і наріжте на дрібні кубики. Посоліть, поперчіть, додайте розтоплене масло. Все добре перемішайте.
Тісто розділіть на кілька частин, кожну частину скачайте в ковбаску і розріжте на однакові невеликі шматочки. Розкатайте шматочок у кружечок, у середину якого викладете приготовлену начинку. З'єднайте щільно край кружечка, формуючи вареник.
Вареники варіть у киплячій підсоленій воді, злегка перемішуючи. Як тільки вони випливуть на поверхню води, варимо їх ще 12 хвилин.
Готові вареники подаємо зі сметаною, соусом чи свіжою зеленню.
Картоплю заздалегідь не соліть, щоб не утворилося багато рідини.
Тісто має вийти еластичним та гладким.