Салат з буряка — це дуже смачно, а особливо, якщо овоч запекти в духовці.
Буряк чудово поєднується з хрусткими горіхами, але цього разу я вирішив використовувати замість них смажене насіння - такий варіант нічим не гірше. Доповнює смак ароматна олія. Мені здається, що цей варіант бурякового салату ідеально доповнить будь-яке пісне меню. Пише ТСН.
Час підготовки - 60-90 хвилин
Час приготування - 10 хвилин
Буряк добре помийте, оберніть фольгою і запікайте в духовці 1-1,5 години до готовності за температури 180 градусів. Готовність буряка можна перевірити виделкою - вона повинна досить легко його проколювати.
Готовий буряк остудіть до кімнатної температури. Потім очистіть і наріжте невеликими брусочками.
Листочки петрушки (5 гілочок) помийте, просушіть і відокремте від стебел. Потім дрібно порубайте ножем.
Перекладіть в салатник брусочки буряка, посічену зелень петрушки і смажене насіння (1 ст. л.). Заправте салат олією (2 ст. л.). Я рекомендую використовувати ароматну неочищену олію, так салат буде ще смачнішим.
Посоліть і поперчіть салат за смаком. Перемішайте і подавайте до столу
Готувати - це просто!
Більше рецептів на klopotenko.com, а також в ефірі програми "Сніданок з 1 + 1" і "Сніданок. Вихідний" та розділі "Кухня".