Контракти.ua

1790  —  17.03
Салат з буряка з ароматною олією: рецепт від Євгена Клопотенка
Салат з буряка з ароматною олією: рецепт від Євгена Клопотенка

Салат з буряка — це дуже смачно, а особливо, якщо овоч запекти в духовці.

Буряк чудово поєднується з хрусткими горіхами, але цього разу я вирішив використовувати замість них смажене насіння - такий варіант нічим не гірше. Доповнює смак ароматна олія. Мені здається, що цей варіант бурякового салату ідеально доповнить будь-яке пісне меню. Пише ТСН. 

Час підготовки - 60-90 хвилин

Час приготування - 10 хвилин

Інгредієнти:

  • буряк - 2 шт.
  • олія - 2 ст. л.
  • петрушка - 5 гілочок
  • насіння (смажене очищене) - 1 ст. л.
  • сіль і перець - за смаком

приготування:

Буряк добре помийте, оберніть фольгою і запікайте в духовці 1-1,5 години до готовності за температури 180 градусів. Готовність буряка можна перевірити виделкою - вона повинна досить легко його проколювати.

Готовий буряк остудіть до кімнатної температури. Потім очистіть і наріжте невеликими брусочками.

Листочки петрушки (5 гілочок) помийте, просушіть і відокремте від стебел. Потім дрібно порубайте ножем.

Перекладіть в салатник брусочки буряка, посічену зелень петрушки і смажене насіння (1 ст. л.). Заправте салат олією (2 ст. л.). Я рекомендую використовувати ароматну неочищену олію, так салат буде ще смачнішим.

Посоліть і поперчіть салат за смаком. Перемішайте і подавайте до столу

Готувати - це просто!

Більше рецептів на klopotenko.com, а також в ефірі програми "Сніданок з 1 + 1" і "Сніданок. Вихідний" та розділі "Кухня".