Це дуже легка і водночас насичена смаком перша страва.
Мене завжди дивувала назва цієї страви. Чому саме борщ, а не просто зелений суп? Але якщо не вдаватися в термінологію, хочу сказати, що зелений борщ — найкращий суп із зелені, який можна собі уявити. Дуже легкий і водночас насичений смаком. Я рекомендую приготувати його на овочевому бульйоні, використовуючи із зелені листя шпинату, петрушки і зелену цибулю. Пише ТСН.
Одну цибулину і половину великої моркви почистіть. Моркву поріжте на товсті пластини, а цибулю залиште цілою. Перекладіть овочі до каструлі ємністю 1,5-2 літри, залийте літром води, додайте лавровий лист і трохи солі. Доведіть до кипіння і варіть овочевий бульйон протягом 20 хвилин. Можете сміливо додати до нього корінь селери і стебла кропу або петрушки для аромату. Цього разу у мене їх просто не виявилося. Одночасно з цим відваріть 4 перепелині яйця — буде достатньо 4-5 хвилин кипіння, щоб вони повністю приготувалися. Коли бульйон буде готовий, видаліть шумівкою овочі та лавровий лист і залиште на маленькому вогні.
Другу половину моркви подрібніть на кубики. Я люблю готувати зелений борщ із дрібною нарізкою овочів, щоб він швидше зварився.
Одну невелику цибулину дрібно поріжте.
Дві невеликі картоплини почистіть і поріжте приблизно такими самими кубиками, як і моркву. Потрібно, щоб вони приготувалися одночасно.
Пучок шпинату добре промийте, зріжте нижню частину з корінням і поріжте на великі частини.
Пучок петрушки і невеликий пучок зеленої цибулі помийте, складіть разом і поріжте на великі частини. У петрушці використовуйте лише верхню частину.
Додайте всі овочі і зелень до каструлі з бульйоном і доведіть до кипіння. Додайте 2 ст. л соняшникової олії і варіть протягом 10-15 хвилин, поки картопля не буде готова.
Розлийте зелений борщ у тарілки і додайте до кожної по одному відвареному, почищеному та розрізаному на дві частини перепелиному яйцю.
Готувати — це просто!
Більше рецептів на klopotenko.com, а також в ефірі програми "Сніданок з 1+1" і "Сніданок. Вихідний" та розділі "Кухня".