Капустяний пиріг – це найніжніше тісто та смачна начинка з тушкованої капусти. Він виходить не лише смачним, а й корисним.
Відмінність цього пирога в тому, що його не потрібно заздалегідь замішувати та вистоювати. Тісто для пирога готується просто і не займе багато часу. Пише ТСН.
Заливне тісто:
Начинка:
Капусту дрібно наріжте, цибулю поріжте шматочками, моркву натріть на великій тертці.
У сковороді розігрійте дві столові ложки олії, цибулю та моркву та обсмажте на середньому вогні до м'якості 3-5 хвилин. Додайте капусту і смажте, помішуючи, ще 5 хвилин. Посоліть, поперчіть. Накрийте кришкою, додайте вершкове масло і тушкуйте до готовності капусти.
Готуємо тісто. З'єднайте яйця, кефір, сметану, сіль перемішайте вінчиком. Додайте просіяне борошно з розпушувачем і добре збийте віночком до однорідності. Форму змастіть олією, вилийте в неї половину тіста, на нього рівномірно викладіть начинку і залийте її другою половиною тіста. Зверху посипте його кунжутом. Пиріг ставте в духовку і випікайте за температури 180 градусів 35-40 хвилин. Тісто збільшиться в обсязі та зарум'яниться.