Незважаючи на незвичність, цей рецепт не потребує особливих навичок та значної кількості часу. Більшість приготування не вимагає ручної роботи, а часниковий конфі можна приготувати заздалегідь.
"Конфі" походить від французького слова "confire", що означає "зберігати". Повільне приготування часнику в олії створює насичений, але м'який смак. Часниковий конфі можна використовувати як приправу. Якщо він є у вас напохваті, ви можете швидко приготувати щось смачне: пасту, тост, картоплю або приправити конфі будь-яку м'ясну страву. Пише ТСН.
Почистіть часник.
Лимон дуже тонко наріжте та почистіть від насіння.
Розріжте курку на 8 частин, зі шкіркою та кістками.
Розігрійте духовку до 160 градусів.
Змішайте часник, лимон і чебрець у формі для запікання. Налийте оливкову олію та запікайте, не накриваючи кришкою, поки часник не стане м'яким, 30-35 хвилин. Злегка охолодіть протягом 10 хвилин. Збільште температуру духовки до 190 градусів.
Приправте курку сіллю й перцем. Руками натріть курку оцтом та медом.
Покладіть курку в центрі форми для запікання і викладіть поверх неї часникову суміш.
Накрийте кришкою чи алюмінієвою фольгою. Запікайте 40 хвилин. Зніміть кришку та запікайте до готовності курки ще 15-20 хвилин. Викиньте чебрець і подавайте.