Себастьян Фітаро – шеф-кухар міланського ресторану. У своєму Instagram він ділиться рецептами улюблених страв.
Шоколадна ковбаса – добре знайома нам страва. В Мілані цей десерт називають "шоколадною салямі". Себастьян Фітаро пропонує рецепт без яєць та алкоголю, тому така ковбаса підійде також для дітей. Пише ТСН.
Спочатку розтопіть шоколад на водяній бані, щоб він встиг трохи охолонути.
До миски покладіть масло, нарізане на дрібні шматочки, додайте цукрову пудру і перемішайте лопаткою.
Печиво розкришіть руками, додайте до масляно-цукрової суміші, влийте розтоплений шоколад і перемішайте лопаткою до отримання однорідної маси.
Розташуйте шоколадну масу на плівці, допомагаючи собі лопаткою.
Підніміть краї плівки руками і надайте суміші форму салямі. Добре ущільніть, потім закрутіть кінці. Дайте шоколадній ковбасі постояти в холодильнику близько 3-х годин.
Дістаньте десерт із холодильника, посипте цукровою пудрою, потім приберіть зайву пудру, щоб утворилася класична зовнішня текстура салямі. Наріжте шматочками та подавайте.