Ця дуже ефектна та корисна страва містить багато білка й вітамінів. Воно чудово підійде як страва вихідного дня і навіть може подаватися до столу під час урочистого обіду чи вечері.
Про користь броколі зайвий раз казати не варто. Ця капуста дійсно дуже багата на клітковину й вітаміни. У поєднанні з сиром, який забезпечує організм білком і кальцієм, страва стає не просто смачною, а й дуже корисною. Пише ТСН.
Складники
Приготування
Розкладіть броколі в один шар на деку, збризкайте оливковою олією, приправте чайною ложкою солі, чайною ложкою перцю і пластівцями червоного перцю. Запікайте броколі, доки вона не стане м'якою і злегка не підсмажиться, від 25 до 30 хвилин.
У каструлі розтопіть вершкове масло на середньому вогні, поки воно не стане злегка горіховим і підсмаженим. Додайте цибулю і пасеруйте до прозорості близько 5 хвилин. Додайте часник і чебрець та готуйте до появи аромату ще близько 1 хвилини. Приправте сіллю і перцем.
Додайте в каструлю половину смаженої броколі, потім бульйон і молоко. Доведіть до кипіння та вимкніть вогонь. За допомогою занурювального блендера збийте суміш до однорідності. Додайте решту броколі та тертий сир, поверніть на вогонь і помішуйте, доки сир повністю не розплавиться. Спробуйте і за потреби посоліть.
Подавайте суп із підсмаженими на оливковій олії часниковими грінками.