Контракти.ua

1751  —  03.03.23
Куряче філе з броколі: рецепт смачної та корисної страви
Куряче філе з броколі: рецепт смачної та корисної страви

Ця страва, що складається одночасно з м'яса та гарніру, може стати швидким варіантом обіду чи вечері.

Куряче філе чудово поєднується з броколі, крім того це два неймовірно корисні і дієтичні продукти, вживання яких допоможе вам залишатися у формі і одночасно насичувати організм вітамінами і корисними мікроелементами. Пише ТСН. 

Складники

  • куряче філе – 600 г;
  • броколі – 400 г;
  • сметана – 200 г;
  • перець чорний мелений;
  • перець запашний горошком;
  • орегано — 0,5 ч. л.;
  • паприка – 1 ч. л.;
  • сіль;
  • олія – для смаження.

Приготування

Броколі вимийте, розберіть на суцвіття. Воду посоліть, додайте запашний перець. Опустіть суцвіття броколі в киплячу воду, доведіть до кипіння і варіть на середньому вогні дві хвилини. Відкиньте на сито та опустіть у холодну воду на 30 секунд.

Куряче філе промийте, обсушіть, наріжте середні шматочки. На розпечену сковороду налийте олію, обсмажте м'ясо п'ять хвилин, додайте сіль, перець, орегано, паприку, викладіть броколі і залийте сметаною. Сковороду накрийте кришкою і тушкуйте 20 хвилин на середньому вогні до готовності броколі.

Поради

  • Капусту використовуйте заморожену чи свіжу. Якщо використовуєте заморожену капусту, попередньо розморозьте її і злийте воду, що виділилася.
  • Сметану беріть будь-якої жирності.