Контракти.ua

3280  —  16.02.23
Мойва, запечена в духовці — смачніша за будь-яку дорогу рибу
Мойва, запечена в духовці — смачніша за будь-яку дорогу рибу

Смачний і простий рецепт приготування мойви пише ТСН.ua.

Коментар авторки Носової Ганни:

"Завжди готувала мойву традиційним способом, як роблять, напевно, більшість господинь — смажила на сковороді. Випадково натрапила на цей рецепт, тепер буду готувати рибу лише таким чином".

Мойва — недорога риба, корисна, а приготування її за цим рецептом робить її ще й неперевершеною на смак. Секрет її приготування — у спеціях.

На один кілограм свіжомороженої мойви потрібно взяти одну чайну ложку меленого коріандру, чайну ложку куркуми, перець і сіль за смаком, я беру по пів чайної ложки перцю й солі.

Як приготувати смачну мойву

  • Мойву розморожуємо, добре промиваємо. Можна на деякий час покласти у воду. Після цього даємо воді стекти, а рибу просушуємо паперовими рушниками.
  • Окремо ретельно перемішуємо коріандр, куркуму, сіль і перець.
  • Готовою сумішшю посипаємо мойву, перемішуємо і залишаємо рибу хвилин на 20-30.
  • Викладаємо мойву одним шаром на деко, застелене пергаментом, і запікаємо за температури 200° С протягом 20 хвилин до золотистої скоринки.
Статьи по теме
Мойва в духовці: дуже простий рецепт
Мойва в духовці: дуже простий рецепт

Рецепт гарний тим, що не потрібно заздалегідь чистити мойву, стояти біля плити, стежачи за підсмажуванням — готується вона разом із нутрощами і запікається в духовці.
24.11 — 1317

Маринована мойва: домашній рецепт популярної закуски
Маринована мойва: домашній рецепт популярної закуски

Замаринуйте в домашніх умовах мойву, яка виходить у міру солоною і пікантною завдяки цибулі та спеціям.
11.03 — 498