Цей пиріг можна пекти цілий рік, влітку зі свіжими ягодами, а взимку із замороженими чи консервованими.
Кисло-солодка начинка та ніжне тісто – таке поєднання не залишить байдужим навіть гурмана. Пише ТСН.
Розморозьте ягоди, злийте сік, перемішайте крохмаль із вишнями. Яйця збийте з цукром, додайте заздалегідь розтоплене масло, сметану, сіль, просіяне борошно з розпушувачем і перемішайте. Тісто має вийти за консистенцією густої сметани. Дно роз'ємної форми вистеліть пергаментом. Добре перемішане тісто вилийте у форму, рівномірно розподіліть, зверху на тісто розкладіть вишню і злегка втисніть її в тісто. Духовку розігрійте до 180 градусів та випікайте 40 хвилин, готовність перевіряйте дерев'яною шпажкою. Пиріг остудіть у формі, потім вийміть і посипте цукровою пудрою.