В українській кухні є багато страв із буряків, цей надзвичайно корисний коренеплід використовують не тільки для борщу: з нього роблять дуже смачні салати і закуски.
Шеф-кухар Анатолій Добровольській поділився цікавим рецептом стародавньої української страви з буряків. Він додав до автентичного рецепту трохи своїх смаків і рекомендує цю страву до м’яса та різних каш. Пише ТСН.
буряки відварені - 500 г
хрін білий тертий - 1 ст ложка
яблучний оцет - 2 ст ложки
сіль та перець за смаком
цукор - 1/2 ст ложки
одна ст. ложка рубленої зелені
один зубчик часнику
Наріжте буряки на середні шматки. Покладіть нарізані буряки в миску та додайте до них хрін, оцет, цукор, сіль, зелень і тертий часник. Все перемішайте і дайте постояти 30 хв.
Можна додати горішків.