Контракти.ua

2467  —  30.01.23
Рецепт салату з вареного буряка і сирої моркви
Рецепт салату з вареного буряка і сирої моркви

Всі прихильники здорового харчування напевно оцінять салат з вареного буряка і сирої моркви.

Цей простий, смачний і корисний салат виходить дуже цікавим за смаком. Робити його можна з чорносливом, часником, ізюмом та горіхами. Пише ТСН. 

У класичному рецепті припускається використання мінімального набору продуктів, але водночас готове блюдо виходить пікантним і незвичним.

Інгредієнти

  • буряк (великий) – 1 шт.
  • морква – 1-2 шт.
  • твердий сир – 150 гр.
  • чорнослив – 100 гр.
  • родзинки – 50 гр.
  • часник – 3 зубчики
  • майонез – 200 гр.
  • ядра волоських горіхів – 100 гр.

Приготування

Чорнослив і родзинки (окремо) залити окропом на десять хвилин, щоб розпарити їх, потім чорнослив порізати тонкими смужками, а родзинки викласти на серветку.

Буряк відварити або запекти, поставити в холодне місце, почистити, натерти на крупній терці і змішати з чорносливом, додати сіль за смаком.

Моркву (сиру) натерти на крупній тертці і змішати з родзинками, додати сіль за смаком.

Твердий сир натерти на крупній тертці і змішати з часником, пропущеним через прес для часнику.

Всі продукти готові, тепер треба просто все викласти шарами, змастивши кожен майонезом:

  • перший шар – буряк з чорносливом
  • другий шар – твердий сир з часником
  • третій шар – морква з родзинками
  • зверху посипаємо волоськими горіхами

Порада у приготуванні

Твердий сир можна замінити плавленим сиром. Щоб він легко натирався, попередньо треба потримати його в морозильній камері впродовж 15 хвилин. Якщо ви хочете, щоб закуска була дієтичною, використовуйте майонез із низьким відсотком жирності.

Будь-який салат, який готують шарами, перед подаванням потрібно кілька годин потримати, щоб він настоявся.