Цю закуску іноді називають холодним шашликом.
Закуска зі свинячої чи яловичої вирізки на смак нагадує шашлик. М'ясо витримується в ароматному маринаді з кисло-солодким смаком. Пише ТСН.
У киплячу воду додайте лавровий листок, одну цибулину, перець горошком опустіть м'ясо і варіть 40-50 хвилин на середньому вогні до готовності. Наприкінці варіння трохи посоліть та остудіть.
Приготуйте маринад
У миску влийте лимонний сік, воду, цукор, сіль, оцет, оливкову олію, петрушку, базилік, перець, а потім добре перемішайте. Цибулю наріжте тонкими слайсами.
М'ясо наріжте кружальцями завтовшки 5-7мм. У миску викладайте шарами: цибулю, на неї м'ясо, і продовжуйте в такому порядку, доки не закінчаться інгредієнти. Останнім шаром має бути цибуля. Залийте маринадом, накрийте і поставте в холодильник щонайменше на п'ять годин, періодично акуратно помішуючи. Дістаньте м'ясо з холодильника, додайте болгарський перець, нарізаний шматочками, і посипте зеленню. Акуратно все перемішайте та викладіть на блюдо.