Суп з фрикадельками сподобається навіть дітям - це блюдо неможливо не любити.
Суп з фрикадельками сподобається і дорослим, і дітям. Такий суп готується дуже швидко, адже для нього не потрібно заздалегідь варити бульйон. За бажанням в такий суп можна додати будь-яку крупу або суміш заморожених овочів. Експериментувати можна і з самими фрикадельками. Спробуйте використовувати різні види м'яса, рибний фарш або навіть тертий сир для сирних фрикадельок. Пише ТСН.
Раніше ми розповідали, чому не виходить бульйон у деяких кулінарів, і які помилки часто допускають при варінні супу.
М'ясо для фрикадельок можна брати будь-яке, але бажано щоб воно було без жиру і прожилок. З куркою суп буде більш дієтичним. Воду краще брати не з-під крана, а бутильовану. Якщо готуєте суп для дитини, то замість приготування засмажкою овочі краще зварити.
Інгредієнти:
М'ясо прокрутити через м'ясорубку з дрібною решіткою. Якщо взяли готовий фарш, то цей крок можна пропустити. Половину цибулини дрібно нарізати або теж пропустити через м'ясорубку, додати в фарш. Вбити в фарш яйце, спеції для м'яса, перемішати до однорідності. Зліпити з фаршу вологими руками фрикадельки розміром з волоський горіх. Якщо кульки розвалюються - можна додати трохи манки.
Щоб фрикадельки не зварилися і не розпалися в супі, а також не були жорсткими, застосовують одну хитрість. Поставте на вогонь каструлю з плитою і доведіть до кипіння. В окріп занурте фрикадельки і варіть 10 хвилин. У процесі варіння знімайте пінку. Потім витягніть фрикадельки і відкладіть їх убік - вони знадобляться пізніше.
Картоплю почистити і дрібно нарізати. Опустити нарізану картоплю в киплячу воду, де варилися фрикадельки. Варити 10 хвилин. Другу половину цибулини дрібно нарізати і натерти моркву. На сковороді розігріти соняшникову олію і обсмажувати цибулю і моркву 5-7 хвилин.
Додати зажарку і вермішель в суп, варити ще 5 хвилин. Потім покласти в суп фрикадельки і варити ще 5 (для курки) або 10 (інше м'ясо) хвилин. Зелень дрібно порубати, додати в суп і відразу вимкнути вогонь. Посолити і приправити страву за смаком і розлити по тарілках.