Контракти.ua

150  —  19.01.23
Заготівля сінажу і його зберігання без втрат та капітальних витрат
Заготівля сінажу і його зберігання без втрат та капітальних витрат

Заготівля сінажу і технологія його зберігання в рукавах.

З початком повномасштабного вторгнення та різкого зростання ризиків, інвестиції в будівництво чи реконструкцію інфраструктури тваринницьких ферм відійшли на енний план. Тому в 2022 чимало фермерів шукали альтернативні способи зберігання кормів, які дозволять мінімізувати втрати кормів в процесі їх зберігання і не потребуватимуть значних фінансових вливань.

Будівництво хорошої траншеї для заготівлі сінажу в 2021 обходилося в середньому 35 євро на тонну зберігання. З ростом цін на будівельні матеріали на 20-30 %, можна сміливо стверджувати, що на сьогодні вартість становитиме 42-45 євро/т. Відтак, будівництво силосної траншеї на 3000 т коштуватиме мінімум 126 000 євро.

Що ж стосується реконструкції чи ремонту силосних траншей, то порахувати витрати у цьому випадку складніше. Спершу необхідно оцінити первісний стан споруд, а вже після цього розробляти план заходів та розраховувати їх вартість. Часом, дешевше побудувати нове, ніж ремонтувати старе. Хай там як, будівництво чи реконструкція - це капітальна витрата та заморожування коштів на невизначений термін. В сучасних реаліях, це високоризиково. А от інвестиції в машини для заготівлі сінажу можуть мати місце.

В процесі кормозаготівлі техніка для заготівлі сінажу відіграє надзвичайно важливу роль, і прямо впливає на фінальний результат. Скошування, валкування, підбір, подрібнення, доставка, трамбування - жоден з цих процесів сінажування не обійдеться без сучасної техніки. Рівно так само як і заготівля сіна.

Повертаючись безпосередньо до основного питання, зазначимо. що технологія заготівлі сінажу не передбачає його подальшого зберігання в курганах. Зберігання сінажу в курганах - це найгірше, що можна зробити. Фізичні втрати зеленої маси при зберіганні в кургані становитимуть мінімум 20 %, а кожна тонна сінажу коштує грошей. Відверто кажучи, в умовах повної відсутності місця для зберігання, курган може бути рішенням. Поганим, але рішенням.

Натомість хорошим рішенням стане заготівля сінажу в рукава. Сінаж при зберіганні в рукавах краще збереже свої поживні властивості, фізичні втрати коливатимуться в межах 1-3 %. Важливо, що зберігання кормів в рукавах не потребує капітальних інвестицій на будівництво чи ремонт. В цьому випадку є можливість обирати між придбанням техніки та наданням послуги заготівлі сінажу, які є доволі розповсюдженими в Україні.

Статьи по теме
Инверторы для газового котла и дома: как выбрать и на что обратить внимание
Инверторы для газового котла и дома: как выбрать и на что обратить внимание

Современные технологии существенно облегчают жизнь и помогают поддерживать комфорт в доме, особенно когда речь идет о стабильности электроснабжения. Один из таких полезных приборов – инвертор для газового котла. В условиях нестабильного электропитания или отсутствия центрального энергоснабжения, инверторы становятся незаменимыми устройствами. Они не только обеспечивают бесперебойную работу котлов, но и помогают поддерживать электрические приборы в доме.
17.09 — 356

Де знайти офлайн магазини HARVEST?
Де знайти офлайн магазини HARVEST?

У сучасному світі, де онлайн-шопінг стає дедалі популярнішим, важко переоцінити задоволення від відвідування фізичних магазинів. Можливість доторкнутися до тканини, приміряти одяг та отримати професійну консультацію – це ті моменти, які створюють унікальний досвід покупок. Якщо ви шукаєте стильні та якісні аксесуари й одяг від HARVEST, то, безумовно, захочете відвідати один з офлайн магазинів. У цьому блозі ми розповімо, де саме ви можете знайти наші магазини.
12.09 — 414

Роль пакетов в повседневной жизни и особенности производства
Роль пакетов в повседневной жизни и особенности производства

Пакеты стали незаменимым элементом нашего быта. Ежедневно миллиарды людей по всему миру используют их для транспортировки продуктов, хранения вещей, упаковки подарков и многого другого.
11.09 — 389