Запечене м'ясо прикрасить стіл на будь-яке свято.
Якщо ви хочете потішити гостей смачною бужениною, спробуйте приготувати її за угорським рецептом. Він розрахований на 6 порцій. Пише ТСН.
Інгредієнти:
свинина без кісток — 900 г
смалець— 480 г
оцет — 6 чайних ложок
цибуля — 120 г
часник — 6 зубців
кмин — 3 чайних ложки
сіль
мелений чорний перць
1. Оцтом натирають м'ясо для того, аби воно згодом набуло рожевого кольору, кладуть у судок, солять. Дають трохи постояти.
2. Розігрівають на сковороді смалець, заливають ним м'ясо.
3. Смажать м'ясо на сковороді з усіх боків на сильному вогні.
4. Кладуть м'ясо в гарячу духовку.
5. Через кожних 10 хвилин треба обливати м'ясо жиром та підливати по 50 г води.
6. Смажити до готовності, повертаючи різними боками, щоб буженина обсмажилася рівномірно.
7. Вийняти, нарізати тонкими скибками та тримати у теплому місці.
8. У жирі з буженини тушкують дрібно порізану цибулю. товчений часник та кмин, додають перець.
9. Цим соусом заливають шматки м'яса