Контракти.ua

1170  —  13.01.23
Все змішати та в духовку: легкий рецепт гарбузової сирної запіканки
Все змішати та в духовку: легкий рецепт гарбузової сирної запіканки

Рецепт найсмачнішої гарбузової запіканки, яку легко приготувати. Пише ТСН. 

Інгредієнти для приготування гарбузової сирної запіканки

  • сира м'якоть гарбуза – 500 грамів,
  • цукор – 100 грамів,
  • ванілін – за бажанням,
  • яйця – 2 штуки,
  • сметана – 60 грамів,
  • кукурудзяний крохмаль – 35 грамів,
  • сир домашній – 500 грамів,
  • цедра 1 апельсину.

Приготування гарбузової сирної запіканки

  • Для приготування 250 грамів гарбузового пюре, а це приблизно 500 грамів м’якоті сирого гарбуза, очистіть гарбуз від шкірки та наріжте на невеликі шматочки.
  • Щоб приготувати гарбузове пюре, гарбуз можна запекти в духовці. Можна покласти шматочки гарбуза в каструлю з водою, налити трохи води та пропарити на плиті. Таким чином тушкуємо гарбуз під закритою кришкою до мякості хвилин 30.
  • Пропарені гарбузові шматочки без рідини перекладаємо до глибокої миски і збиваємо блендером до однорідного пюре.
  • Додаємо 100 грамів цукру, трохи ваніліну або ванільного цукру, 60 грамів сметани та 2 яйця.
  • Тремо цедру 1 апельсина. Намагайтеся знімати лише помаранчеву скоринку, без білої плівки, оскільки вона гірчить.
  • Тепер все перемішуємо до однорідності.
  • В отриману масу викладаємо 500 грамів сиру і все ретельно збиваємо. Найкраще це робити міксером, він точно не залишить грудочок, навіть якщо сир був зернистим.
  • Потім насипаємо 35 грамів кукурудзяного крохмалю і знову добре перемішуємо. Повинна вийти однорідна маса.
  • Розподіляємо тісто у змащеній маслом формі для випікання.
  • Відправляємо запікатися до розігрітої до 160-170 градусів духовки приблизно на 60 хвилин.
  • Готовність можна перевірити дерев’яною шпажкою.
  • За готовностю гарбузову запіканку залишаємо остигати у формі, лише потім звільняємо від кільця, щоб гарбузово-сирна маса стабілізувалася.

За текстурою та смаком така гарбузова заіпканка дуже нагадує чизкейк.