1270 — 13.01.23
Все змішати та в духовку: легкий рецепт гарбузової сирної запіканки
Рецепт найсмачнішої гарбузової запіканки, яку легко приготувати. Пише ТСН.
Інгредієнти для приготування гарбузової сирної запіканки
- сира м'якоть гарбуза – 500 грамів,
- цукор – 100 грамів,
- ванілін – за бажанням,
- яйця – 2 штуки,
- сметана – 60 грамів,
- кукурудзяний крохмаль – 35 грамів,
- сир домашній – 500 грамів,
- цедра 1 апельсину.
Приготування гарбузової сирної запіканки
- Для приготування 250 грамів гарбузового пюре, а це приблизно 500 грамів м’якоті сирого гарбуза, очистіть гарбуз від шкірки та наріжте на невеликі шматочки.
- Щоб приготувати гарбузове пюре, гарбуз можна запекти в духовці. Можна покласти шматочки гарбуза в каструлю з водою, налити трохи води та пропарити на плиті. Таким чином тушкуємо гарбуз під закритою кришкою до мякості хвилин 30.
- Пропарені гарбузові шматочки без рідини перекладаємо до глибокої миски і збиваємо блендером до однорідного пюре.
- Додаємо 100 грамів цукру, трохи ваніліну або ванільного цукру, 60 грамів сметани та 2 яйця.
- Тремо цедру 1 апельсина. Намагайтеся знімати лише помаранчеву скоринку, без білої плівки, оскільки вона гірчить.
- Тепер все перемішуємо до однорідності.
- В отриману масу викладаємо 500 грамів сиру і все ретельно збиваємо. Найкраще це робити міксером, він точно не залишить грудочок, навіть якщо сир був зернистим.
- Потім насипаємо 35 грамів кукурудзяного крохмалю і знову добре перемішуємо. Повинна вийти однорідна маса.
- Розподіляємо тісто у змащеній маслом формі для випікання.
- Відправляємо запікатися до розігрітої до 160-170 градусів духовки приблизно на 60 хвилин.
- Готовність можна перевірити дерев’яною шпажкою.
- За готовностю гарбузову запіканку залишаємо остигати у формі, лише потім звільняємо від кільця, щоб гарбузово-сирна маса стабілізувалася.
За текстурою та смаком така гарбузова заіпканка дуже нагадує чизкейк.