Контракти.ua

1209  —  12.01.23
Зелений борщ зі шпинатом: рецепт від Євгена Клопотенка
Зелений борщ зі шпинатом: рецепт від Євгена Клопотенка

Це дуже легка і водночас насичена смаком перша страва.

Мене завжди дивувала назва цієї страви. Чому саме борщ, а не просто зелений суп? Але якщо не вдаватися в термінологію, хочу сказати, що зелений борщ — найкращий суп із зелені, який можна собі уявити. Дуже легкий і водночас насичений смаком. Я рекомендую приготувати його на овочевому бульйоні, використовуючи із зелені листя шпинату, петрушки і зелену цибулю. Пише ТСН. 

Інгредієнти:

  • 1 морква (велика або кілька маленьких)
  • 2 цибулі ріпчасті (невеликого розміру)
  • 2 картоплі
  • 1 лавровий лист
  • 1 пучок шпинату
  • 1 пучок петрушки
  • 1 пучок зеленої цибулі
  • 2 ст. л соняшникової олії
  • 4 перепелині яйця
  • за смаком сіль і перець

Приготування:

Одну цибулину і половину великої моркви почистіть. Моркву поріжте на товсті пластини, а цибулю залиште цілою. Перекладіть овочі до каструлі ємністю 1,5-2 літри, залийте літром води, додайте лавровий лист і трохи солі. Доведіть до кипіння і варіть овочевий бульйон протягом 20 хвилин. Можете сміливо додати до нього корінь селери і стебла кропу або петрушки для аромату. Цього разу у мене їх просто не виявилося. Одночасно з цим відваріть 4 перепелині яйця — буде достатньо 4-5 хвилин кипіння, щоб вони повністю приготувалися. Коли бульйон буде готовий, видаліть шумівкою овочі та лавровий лист і залиште на маленькому вогні.

Другу половину моркви подрібніть на кубики. Я люблю готувати зелений борщ із дрібною нарізкою овочів, щоб він швидше зварився.

Одну невелику цибулину дрібно поріжте.

Дві невеликі картоплини почистіть і поріжте приблизно такими самими кубиками, як і моркву. Потрібно, щоб вони приготувалися одночасно.

Пучок шпинату добре промийте, зріжте нижню частину з корінням і поріжте на великі частини.

Пучок петрушки і невеликий пучок зеленої цибулі помийте, складіть разом і поріжте на великі частини. У петрушці використовуйте лише верхню частину.

Додайте всі овочі і зелень до каструлі з бульйоном і доведіть до кипіння. Додайте 2 ст. л соняшникової олії і варіть протягом 10-15 хвилин, поки картопля не буде готова.

Розлийте зелений борщ у тарілки і додайте до кожної по одному відвареному, почищеному та розрізаному на дві частини перепелиному яйцю.

Готувати — це просто!

Статьи по теме
Зелений борщ зі шпинатом: рецепт від Євгена Клопотенка
Зелений борщ зі шпинатом: рецепт від Євгена Клопотенка

Це дуже легка і водночас насичена смаком перша страва.
17.03.23 — 1349