Контракти.ua

181  —  29.11.22
Як вчити програмування онлайн, щоб не втратити мотивацію та віру в себе
Як вчити програмування онлайн, щоб не втратити мотивацію та віру в себе

Часто онлайн-курси програмування — єдиний варіант отримати нову професію чи поглибити знання: замало часу після роботи, неможливо відвідувати уроки в звичайних школах, брак навчальних закладів в місці проживання. Або ж релокація до іншого місця, де немає курсів українською. В статті ми розказуємо, як прокачати онлайн-навчання, щоб бути постійно мотивованим, досягати результатів та не відволікатись.

Встановити навчальні цілі — зрозумілі та досяжні

Ціль — це результат, якого учень очікуватиме після виконання ряду завдань. Для цього потрібна постійна мотивація. Наприклад, людина хоче вивчити новую мову програмування. В цей момент потрібно укласти договір з самим собою про те, що йдете до власної цілі за допомогою цього навчання.

Щоб точніше ставити цілі, можна скористатись допомогою:

  • Запитати в професіонала. Зверніть увагу на спеціалістів в тій сфері, яка вас зацікавила. Продивіться інтерв’ю чи прочитайте книгу кумира. Або напишіть людям в соціальних мережах і запитайте: яких цілей вони досягали і що для цього робили.
  • Створити набір навичок, необхідних для роботи. Часто їх вказують в картках вакансій на спеціальність, яку плануєте вивчати. Порівнюйте навички з тими, які є у вас і які дають на курсі. Так ви зможете обрати курс і зрозуміти, що потрібно засвоїти, щоб отримати нову професію.

Організуйте навчальний процес

Коли ви обрали курс та почали навчання, намагайтесь одразу заглибитись в навчальний процес. Розповідаємо, що може стати в нагоді.

Опрацьовуйте відеоуроки продуктивно

  • Сформулюйте і напишіть ціль на заняття. Допоможуть прості запитання. Наприклад: що я хочу сьогодні дізнатись або чим ця тема мені допоможе в подальшому?
  • Конспектуйте важливі моменті, які вважаєте за потрібне.
  • Задавайте питання на вебінарі або після — щоб запам’ятати більше, заглибитись в тему.
  • Робіть практичні завдання, повторюючи за викладачем. Часто на вебінарах пропонують і практичну частину. Одразу відкривайте редактор коду і виконуйте завдання. Можете не встигати — і це нормально. У кожного своя швидкість опановування інформації.

Створіть середовище для успішного навчання

  • Наприклад, почати можна з чіткого графіку — заносьте до календаря або списку завдань навчальний розклад. Продумайте 1-2 години для виконання домашніх завдань.
  • Вчіться потроху, але кожного дня. Наприклад, можна виділити 30 хвилин вранці і 30 увечорі. Або годину на перегляд вебінару.
  • Спілкуйтесь в навчальних чатах. Часто студенти обговорюють шляхи вирішення завдання. Діляться сторонніми статтями або уроками, які допоможуть засвоїти матеріал краще.
  • Користуйтесь техніками тайм-менеджменту. Можна використовувати проміжки продуктивного часу. Або розподіляти завдання на пріоритети.
  • Вивчили — повторіть власними словами. Якщо не можете цього зробити, то скоріше за все — матеріал засвоєно погано. Найкраще запам’ятовування — розповідь теми уроку людині, яка далека від програмування. Якщо ви змогли донести тему, а людина трішки зрозуміла — тема засвоєна досить добре.
  • Складайте інструкції та чек-листи. Прописуйте послідовність дій за лектором. Це дозволить швидше засвоїти важкий етап навчання.
IT-навчання онлайн — це не така складна штука, якщо правильно підібрати курс та мотивацію зі сторони: від інших студентів, психологів та викладачів Академії. Наприклад, в IT STEP студенти завжди можуть звернутись до викладача чи психолога з проханням про допомогу. Доєднуйтесь!
Статьи по теме
Инверторы для газового котла и дома: как выбрать и на что обратить внимание
Инверторы для газового котла и дома: как выбрать и на что обратить внимание

Современные технологии существенно облегчают жизнь и помогают поддерживать комфорт в доме, особенно когда речь идет о стабильности электроснабжения. Один из таких полезных приборов – инвертор для газового котла. В условиях нестабильного электропитания или отсутствия центрального энергоснабжения, инверторы становятся незаменимыми устройствами. Они не только обеспечивают бесперебойную работу котлов, но и помогают поддерживать электрические приборы в доме.
17.09 — 356

Де знайти офлайн магазини HARVEST?
Де знайти офлайн магазини HARVEST?

У сучасному світі, де онлайн-шопінг стає дедалі популярнішим, важко переоцінити задоволення від відвідування фізичних магазинів. Можливість доторкнутися до тканини, приміряти одяг та отримати професійну консультацію – це ті моменти, які створюють унікальний досвід покупок. Якщо ви шукаєте стильні та якісні аксесуари й одяг від HARVEST, то, безумовно, захочете відвідати один з офлайн магазинів. У цьому блозі ми розповімо, де саме ви можете знайти наші магазини.
12.09 — 414

Роль пакетов в повседневной жизни и особенности производства
Роль пакетов в повседневной жизни и особенности производства

Пакеты стали незаменимым элементом нашего быта. Ежедневно миллиарды людей по всему миру используют их для транспортировки продуктов, хранения вещей, упаковки подарков и многого другого.
11.09 — 389