Назва салату "Вітамінний" говорить сама про себе. До його складу входять інгредієнти, які є в кожному холодильнику, тому цю страву легко і просто готувати.
Салат недорогий і продукти до нього можна знайти у будь-якому магазині або на ринку. "Вітамінний" підійде до повсякденного вживання і на святковий стіл як легка закуска. Пише ТСН.
Ця страва корисна для організму, багата вітамінами та мікроелементами, особливо в холодну пору року. Фахівці давно стверджують, що краще за все вживати ті овочі і фрукти, які традиційні для нашої місцевості, а буряк, морква і кукурудза – те, до чого ми звикли з дитинства. Таким чином, наш організм максимально засвоює ці продукти.
Буряк та моркву потрібно нарізати соломкою або натерти. Потім покласти в пароварку і готувати 15 хвилин до м’якості. Тим часом дрібно наріжте кріп і салат.
Щойно буряк і морква будуть готові, дайте охолонути, після чого слід змішати всі інгредієнти (морква, кукурудза, буряк, салат і кріп).
Далі в окремому посуді змішайте оливкову олію, соєвий соус, чорний молотий перець за смаком та перемішати.
Після цього заправте лимонним соком і дайте настоятися 5-7 хвилин.
Страву після цього можна подавати до столу.
Буряк і моркву також можна просто зварити цілим, а вже потім нарізати соломкою, щоправда, це буде і довше і не так корисно.