Контракти.ua

3824  —  14.10.22
Оренда квартири в Києві: скільки коштує жити на правому березі столиці
Оренда квартири в Києві: скільки коштує жити на правому березі столиці

Скільки коштує орендувати житло в різних районах на правому березі столиці.

Орендувати житло на правому березі Києва дорожче, ніж на лівому. Ціни тут стартують від 4,5 тисячі гривень на місяць. Однак, маючи невеликий бюджет, доведеться обирати з-поміж квартир, які давно потребують ремонту, із старими меблями та далеко від метро. Щоб орендувати непогану квартиру із хорошим ремонтом доведеться викласти щонайменше 8-9 тисяч гривень. 

ТСН.ua дізнався, скільки коштує зняти житло в Оболонському, Святошинському, Подільському, Шевченківському, Солом'янському, Печерському та Голосіївському районах столиці.

Оболонський район

Найдешевша однокімнатна квартира в Оболонському районі столиці коштує 5 тисяч гривень на місяць. Вона зі старими ремонтом та меблями, а до найближчої станції метро доведеться добиратися транспортом.

Більш комфортну квартиру з пішою доступністю до метро можна зняти за 7,5 тисячі гривень. Однак таких бюджетний пропозицій небагато. Однокімнатні квартири у хорошому житловому стані коштують від 8-8,5 тисячі гривень на місяць. Ціни на двокімнатні квартири стартують від 6 тисяч гривень. Житло із "свіжим" ремонтом коштуватиме щонайменше 10-11 тисяч гривень.

Трикімнатні квартири в Оболонському районі столиці можна орендувати щонайменше за 7,6 тисячі гривень.

Святошинський район

У Святошинському районі Києва найдешевша однокімнатна квартира коштує 4 тисячі гривень на місяць. Там є усі необхідні меблі та техніка, однак стан квартири далеко не найкращий.

Непогану однокімнатну квартиру можна орендувати щонайменше за 6,5-7 тисячі гривеньУ пішій доступності до метро ще дорожче - від 8 тисяч гривень.

Двокімнатні квартири в Святошинському районі коштують від 5,7 тисячі гривеньтрикімнатні - від 6,5 тисячі гривень. Як завжди: чим краще ремонт і ближче до метро - тим дорожче.

Подільський район

Найдешевшу квартиру в Подільському районі здають за 5 тисяч гривень на місяць. Вона у житловому стані, однак із старим ремонтом і далеко від станції метро. Трохи кращу однокімнатну квартиру у пішій доступності до метро можна зняти за 7 тисяч гривень.

Ціни на оренду двокімнатних квартир в Подільському районі столиці стартують від 6 тисяч гривень. Комфортне житло із "свіжим" ремонтом коштуватиме щонайменше 10 тисяч гривень.

Трикімнатні квартири коштують від 7,5 тисячі гривень, однак таких пропозицій мало. Непогану квартиру можна орендувати за 9-10 тисяч гривень на місяць.

Шевченківський район

У Шевченківському районі Києва оренда найдешевшої однокімнатної квартири коштує 4,5 тисячі гривень. Житло у кращому стані коштуватиме 7,5 тисяч гривень.

Ціни на двокімнатні квартири стартують від 6 тисяч гривень. Квартира із "свіжим" ремонтом і усією необхідною для життя технікою коштуватиме 9 тисяч гривень.

Трикімнатну квартиру в Шевченківському районі можна орендувати щонайменше за 7 тисяч гривень.

Солом'янський район

У Солом'янському районі пропонують орендувати однокімнатну квартиру за 7 тисяч гривень. Це найдешевша пропозиція. Квартира укомплектована меблями та технікою, але давно потребує ремонту.

Непоганий варіант однокімнатної квартири можна знайти за 8-9 тисяч гривень.

Орендувати двокімнатну квартиру в Солом'янському районі можна щонайменше за 6 тисяч гривень - навіть дешевше, ніж однокімнатну. Однак пропозиції із більш-менш нормальним ремонтом стартують від 9 тисяч гривень.

Трикімнатна квартира коштуватиме від 8 тисяч гривень.

Печерський район

Печерський називають найдорожчим районом столиці. Зазвичай ціни на оренду квартир тут найвищі. Зняти однокімнатну квартиру можна щонайменше за 7 тисяч гривень.

Непогану однокімнатну квартиру із "свіжим" ремонтом можна знайти за 8 тисяч гривень. Однак таких пропозицій небагато. Орендувати квартиру біля метро коштуватиме в районі 10 тисяч гривень.

Ціни на двокімнатні квартири в Печерському районі стартують від 7 тисяч гривень на місяць. Оренда трикімнатної коштуватиме від 9 тисяч гривень. Однак, маючи невеликий бюджет, житло із хорошим ремонтом не знайти.

Голосіївський район

Найдешевша квартира в Голосіївському районі коштує 5 тисяч гривень. Вона із старим ремонтом, мінімум меблів, однак у пішій доступності до станції метро. Непогану однокімнатну квартиру можна знайти за 6 тисяч гривень. За 8 тисяч гривень - зняти невелику порожню квартиру в житловому комплексі.

Двокімнатні квартири в Голосіївському районі коштують від 5-6 тисяч гривень на місяць. Однак такі бюджетні квартири давно потребують ремонту. Пропозиції оренди житла із усіма необхідними для життя меблями, технікою та гарним ремонтом стартують від 8,5 тисячі гривень.

Трикімнатну квартиру можна орендувати щонайменше за 9 тисяч гривень.

Тож підсумуємо, що найдешевші квартири на правому березі Києва можна орендувати в Святошинському та Шевченківському районах Києва. Однак таке бюджетне житло буде із старим ремонтом та меблями, якщо пощастить - недалеко від станції метро.

Усі інші райони, за виключенням Печерського, не набагато дорожчі. Вартість оренди квартир там приблизно однакова. Печерський район - найдорожчий. За 7 тисяч гривень там можна орендувати хіба що "вбиту" однокімнатну квартиру.

Варто зазначити, що більшість оголошень про оренду квартир із "свіжим" ремонтом та усією необхідною для життя технікою та меблями розміщені від ріелторів. Комісія за їхні послуги складає 50% від вартості оренди. Під час заселення найчастіше необхідно заплатити за два місяці оренди і оплатити послуги посередника.

Раніше ТСН.ua писав, що жити на лівому березі Києва дешевше, ніж на правому. Ціни на оренду квартир там стартують від 4 тисяч гривень.

Статьи по теме
Знімати квартиру чи купити свою: що краще
Знімати квартиру чи купити свою: що краще

OBOZ.UA розповів про головні відмінності між орендою житла чи купівлею свого. Дізнайтеся, які фактори слід врахувати перед прийняттям остаточного рішення про переїзд.
15.01 — 435

Самый безопасный город. Цены на первичную недвижимость в Ужгороде выросли на 75% за время войны
Самый безопасный город. Цены на первичную недвижимость в Ужгороде выросли на 75% за время войны

Ужгород стал одним из самых активных украинских городов в развитии первичного рынка жилья и ипотечного кредитования. Цены на первичную недвижимость в городе выросли на 75%, спрос увеличился вдвое по сравнению с февралем 2022 года.
22.07.23 — 491

У Києві зросли ціни на квартири: як власники перерахували вартість квадратного метра
У Києві зросли ціни на квартири: як власники перерахували вартість квадратного метра

За останній місяць квадратний метр у столиці здорожчав майже на 1000 грн – із 49 875 грн до 50 782 грн.
11.05.23 — 2281