Ресторатор Євген Клопотенко поділився з українцями рецептом ідеального омлету, в який він додав мінімум інгредієнтів і головне - ніякого молока.
Як зробити просту і справжню страву з яєць, Клопетнко розповів на своєму сайті. Пише rbc.ua.
Яйця не потрібно збивати до піни - досить, щоб маса стала однорідною (для цього знадобиться проста вилка). На одну порцію візьміть 2 яйця.
У класичний омлет не кладуть різні добавки (овочі, зелень, м'ясо і так далі).
Молоко, вода або сметана у класичному омлеті будуть зайвими.
Сковорода для смаження омлету повинна бути правильної температури, а саме гарячою. Але не розпеченою.
Змішайте вершкове масло і соняшникову олію для правильного ніжного омлету.
Візьміть 2 яйця, розбийте в глибоку миску і змішайте їх віночком або виделкою, але так, щоб не було піни.
Сковорідку нагрійте на невеликому вогні. Важливий момент: сковорода повинна бути гарячою, але не розпеченою. Для цього краще брати сковороду з тонким дном.
На гарячу сковорідку викладіть вершкове масло і налийте 2 ст. л. соняшникової олії. Як тільки вони стануть однорідною масою, влийте на сковороду яйця. Посоліть за смаком.
Омлет смажте пару хвилин при закритій кришці, після його можна перевернути і підсмажити 30 секунд з іншого боку. Посипте омлет зеленню за смаком.