Готуємося до Маковія 2022. Простий рецепт Медовика.
Серпень - місяць трьох великих свят. В останній місяць літа відзначаємо відразу три Спаса - Медовий, Яблучний та Горіховий.
Медовий спас ще називають Маковія та готують різну випічку з маком та медом. Ми вирішили розповісти секретний рецепт Медовика, який прекрасно доповнить святковий стіл. Пише glavred.net.
Торт Медовик готувати дуже просто. Головне слідувати рецептом та їх пропорціям.
Медовик на Медовий спас - рецепт
Вам потрібно:
Борошно - 700 гр
Цукор - 250 гр
Сода - 2 чайні ложки
Вершкове масло - 120 гр
Яйця - 2 шт
Мед свіжий - 4 столові ложки
Сметана 20% - 400 гр
Ваніль - за смаком
Горіхи
Яйця вибираємо не сильно дрібні. У кухонному комбайні або міксером збити яйця з цукром.
Додати вершкове масло до яєць та продовжувати збивати.
Акуратно вливаємо 4 столові ложки меду.
Зробити водяну баню та перелити отриману суміш в миску.
Готувати унікальний карамельний смак для Медовика на водяній бані, додати соду та добре помішати 2 хвилини.
Просіяти борошно, зняти суміш з водяної бані та всипати частинами борошно.
Тісто на медовик має вийти ніжної текстури та не сильно щільне.
Розігріти духовку до 200 градусів та випікати коржі на Медовик.
Наші коржі випікаються максимум 5 хвилин.
З отриманого тіста вийде 7-8 коржів.
Готуємо крем для Медовика.
Холодну сметану збити з цукром 5 хвилин та додати ваніль за смаком.
Кожен корж рясно змастити кремом для Медовика.
Верхній шар Медовика можна посипати крихтою від коржів або подрібненими горіхами.
Відправити Медовик в холодильник на 2 години.