Баклажанна ікра - смачна літня закуска, якою можна насолоджуватися вдосталь, поки сезон овочів у розпалі, а ціни відносно невисокі.
Рецептом поділилася відомий український кулінар Alina FooDee. Пише rbc.ua.
Баклажани очистіть від шкірки, наріжте кубиками, посоліть і залиште на 30 хвилин.
Тим часом кубиками потрібно нарізати помідори, цибулю, болгарський перець.
Натріть на тертці моркву, подрібніть часник.
Максимально видавіть сік з баклажанів
На помірному вогні обсмажте баклажани 10 хвилин, додайте цибулю, потім моркву, болгарський перець.
Додайте помідори, часник. Посоліть. При необхідності додайте цукор і лимонну кислоту.
Накрийте кришкою і протушкуйте до м'якості і готовності всіх овочів на маленькому вогні 15-20 хвилин.