Баклажани стають все дешевшими, тому варто запасатися оригінальними рецептами приготування цього овочу. Пропонуємо спробувати закуску з маринованих баклажанів, які можуть стати вашою коронною стравою.
Своїм способом поділилася відомий український кулінар Alina FooDee. Пише rbc.ua.
Для досконалого смаку ми заміксуємо баклажани з солодким перцем, зеленню, спеціями і звісно ж часничком. Які ж баклажани без нього!
Для маринаду:
Наріжте баклажани і перець на скибочки.
Змастіть олією і запечіть 15-20 хвилин при температурі 200 градусів. Або можна обсмажити на сковороді.
Подрібніть часник, дрібно наріжте зелень. Змішайте.
Викладіть шарами: баклажани, зелень з часником, перець і т. д.
У воду для маринаду додайте сіль, цукор, дайте закипіти. Як тільки закипить, зніміть з вогню. Додайте оцет. Залийте маринадом овочі.
Накрийте кришкою. Дайте охолонути, поставте в холодильник на добу, щоб добре промаринувалося.