Контракти.ua

583  —  13.07.22
Україна підписала угоду зі США про будівництво двох нових блоків на Хмельницькій АЕС
Україна підписала угоду зі США про будівництво двох нових блоків на Хмельницькій АЕС

Американська Westinghouse Electric Company та національна атомна енергетична компанія України "Енергоатом" підписали контракт на будівництво двох блоків AP1000 на Хмельницькій АЕС в Україні.

Ці зусилля сприяють досягненню раніше підписаної угоди між Westinghouse та НАЕК "Енергоатом" щодо будівництва установок AP1000 на блоках №5 і №6 Хмельницької АЕС, а також початку процесу ліцензування та подальшого розвитку українських ініціатив щодо чистої енергії. Пише ТСН. 

Про це йдеться на сайті американської компанії.

"Відповідно до угоди, Westinghouse надасть технічну інформацію щодо встановлення AP1000 на підтримку оновленого ТЕО "Енергоатому" для будівництва двох реакторів AP1000 на Хмельницькій АЕС", – зазначили в пресслужбі Westinghouse Electric Company.

В американській компанії кажуть, шо це дуже важливі кроки для енергетичної незалежності України.

"Ми готові надати наші технології та обладнання для заводу AP1000 в Україні та постійно надихаємося непохитною рішучістю та стійкістю наших стратегічних партнерів", – наголосив президент Westinghouse Energy Systems Девід Дарем.

Нагадаємо, російська армія перетворює найбільшу в Європі атомну електростанцію в Запоріжжі на військову базу, що виходить на активний фронт, посилюючи кризу безпеки для величезного об’єкта та його персоналу.

Статьи по теме
Великі гроші: десятка найпопулярніших бізнесових медіа в Україні
Великі гроші: десятка найпопулярніших бізнесових медіа в Україні

Функціонування українського бізнесу під час війни, виклики підприємців, розвиток своєї справи та масштабування на міжнародному ринку, діджиталізація та оптимізація роботи, релокація бізнесу та перепрофілювання відповідно до вимог часу, інвестиції з-за кордону та нові стартапи —  про це українці щодня читають у бізнесових медіа.
28.09.23 — 529

«BROCARD – український бізнес, і ми працюємо на перемогу», –  заява компанії
«BROCARD – український бізнес, і ми працюємо на перемогу», – заява компанії

Понад 14 місяців із початком повномасштабного військового вторгнення російської армії до України група компаній BROCARD була об’єктом регулярних інформаційних атак. Численні перевірки діяльності BROCARD не виявили жодних порушень. Станом на сьогодні правоохоронні органи не мають до компанії жодних претензій – судові справи закрито. Про це повідомляють у «Брокард-Україна».
16.05.23 — 5439

Польські та турецькі бренди вже повернулися на ринок України, невдовзі прийдуть й інші - експерт
Польські та турецькі бренди вже повернулися на ринок України, невдовзі прийдуть й інші - експерт

В Україні незабаром можуть відновити роботу бренди, які призупиняли її через війну.
15.08.22 — 950