Контракти.ua

4314  —  19.05.22
Як приготувати ідеальний хек на сковороді. Важливе правило обсмажування
Як приготувати ідеальний хек на сковороді. Важливе правило обсмажування

Кулінар поділилася рецептом ідеального хека на сковорідці, який виходить з хрусткою скоринкою. А всередині риба - соковита і ніжна.

Рецептом поділилася відомий український блогер Alina FooDee. Пише rbc.ua.

Інгредієнти:

  1. Хек - 800-1000 г
  2. Яйце - 2 шт.
  3. Борошно
  4. Сіль - за смаком

Покрокове приготування риби

Очистіть хек від нутрощів і чорної плівки, видаліть плавники, почистіть луску. Наріжте рибу на порційні шматочки.

Важливо дати шматочках повністю розморозитися і прогрітися до кімнатної температури, так шматочки будуть швидше готуватися всередині. Риба не буде сирою всередині і пересмаженої зовні.

Посоліть рибу за смаком. Збийте яйця виделкою до однорідності. Трохи їх підсолити.

Обваляйте шматочки хека в борошні, потім обмокніть в яйці. Обсмажте на олії з усіх боків до рум'яності.

Викладіть рибу на паперовий рушник, щоб вбрався зайвий жир.

Статьи по теме
Як приготувати хека на сковороді: перевірений рецепт зі старого блокнота
Як приготувати хека на сковороді: перевірений рецепт зі старого блокнота

Рецепт соковитого хека під ароматною томатною заливкою.
01.12 — 5658

Минтай чи хек: яка риба смачніша та корисніша для здоров’я — відповідь експертів
Минтай чи хек: яка риба смачніша та корисніша для здоров’я — відповідь експертів

Минтай і хек часто змагаються за першість у рейтингу бюджетних і корисних видів риби. Дієтологи розповідають, чим відрізняється минтай від хеку, яка риба має більше користі для здоров’я, кращу текстуру та смак.
05.11 — 2556

Як приготувати філе хека в сметанному клярі
Як приготувати філе хека в сметанному клярі

Рибу в клярі подають як гарячою, так і холодною. Як основну страву або з гарніром із картопляного пюре, рису чи зі свіжими овочами.
26.07 — 728