Напередодні Великодня багато хто задає собі вічне питання: пекти самому або купувати. Побачивши цей рецепт з книги "Українська кухня", ви будете здивовані, адже тісто для такої паски не потрібно довго вимішувати.
Рецептом поділилася український блогер Alina FooDee. Пише rbc.ua.
Залийте родзинки на 10 хвилин окропом, потім воду злийте і просушіть родзинки паперовими рушниками.
У тепле молоко додайте дріжджі, 1 ч. л. цукру і трохи борошна, добре перемішайте і залиште на 10 хвилин, щоб дріжджі активувалися. Зверху з'явиться пінна шапочка - це наша опара.
У тепле вершкове масло додайте 2 яйця, сіль, ванілін, цукор. Перемішайте до однорідності. З'єднайте молоко з яєчно-масляною сумішшю, перемішайте до однорідності.
Введіть борошно частинами, орієнтуючись по густоті. Може піти не вся мука. Тісто має вийти консистенції густої сметани.
Залиште тісто в теплому місці на 2-2,5 години, щоб воно збільшилося в обсязі в 2-2,5 рази. Обімніть тісто, перемішавши ложкою.
У просушений родзинки додайте трохи борошна, перемішайте, щоб всі родзинки покрилися борошном. Вмісіть їх в тісто.
Розкладіть тісто в чотири формочки діаметром 9 см - в кожну приблизно 230-240 г тісто. Змоченою у воді ложкою розрівняйте верх пасок. Накрийте рушником і залиште підніматися в теплому місці, поки вони не займуть майже весь обсяг форми. Близько 1,5 години.
Випікайте в розігрітій духовці при температурі 170 градусів 25-35 хвилин. Якщо верх занадто швидко зарум'янився, накрийте паски фольгою.
Готові паски повинні охолонути і після цього їх можна покрити глазур'ю.