Лава кейк або шоколадний фондан – ефектне тістечко, яке чудово доповнить святковий стіл або романтичну вечерю, а оскільки попереду 14 лютого, день усіх закоханих, тож беремо рецепт від відомої ведучої новин «Сьогодні» на каналі «Україна» Марини Кухар на замітку.
Для приготування шоколадного лава кейку вам знадобиться:
плитка чорного шоколаду (80%)
вершкове масло – 100 гр
цукор – 70 гр
ванільний цукор- 10 гр
борошно – 50 гр
яйця – 3 шт.
«Шоколадний фондан готується за 15 хвилин, а смак, я вас запевняю, не відрізниш від десертів у віденських кав’ярнях. На три порції десерту я використовую формочки діаметром 10 см, але, якщо таких не знайдеться, підійдуть будь-які зручні вам», - розповіла телеведуча.
Спосіб приготування:
На водяній бані розтоплюємо вершкове масло та подрібнений чорний шоколад. Змішуємо та залишаємо охолоджуватись на кілька хвилин.
Збиваємо яйця, цукор та ванілін до однорідної маси.
Додаємо в яєчну масу суміш вершкового масла та чорного шоколаду, ретельно перемішуємо, опісля – додаємо борошно, і знову змішуємо.
Розливаємо по формах, попередньо добре змащених вершковим маслом.
Розігріваємо духовку до температури 200 градусів, і випікаємо наші фондани 6-7 хвилин.
Варто зазначити, що лава кейк має бути рідкий всередині, але зі скоринкою ззовні. Обережно дістаємо з форм на тарілку, щоб не пошкодити. Шоколадні фондани добре смакують з морозивом та ягодами (взимку можна брати заморожені). Крім того, готову суміш можна залишати в морозильній камері, а потім готувати не розморожуючи. Кожна господиня оцінить це, особливо, коли несподівано завітали гості.
Наш запашний і швидкий лава кейк готовий! Радуйте себе і своїх близьких без зайвих зусиль!