Контракти.ua

2969  —  24.01.22
Лава кейк за 15 хвилин: швидкий і смачний рецепт від телеведучої Марини Кухар
Лава кейк за 15 хвилин: швидкий і смачний рецепт від телеведучої Марини Кухар

Лава кейк або шоколадний фондан – ефектне тістечко, яке чудово доповнить святковий стіл або романтичну вечерю, а оскільки попереду 14 лютого, день усіх закоханих, тож беремо рецепт від відомої ведучої новин «Сьогодні» на каналі «Україна» Марини Кухар на замітку.

Для приготування шоколадного лава кейку вам знадобиться:

плитка чорного шоколаду (80%)

вершкове масло – 100 гр

цукор – 70 гр

ванільний цукор- 10 гр

борошно – 50 гр

яйця – 3 шт.

«Шоколадний фондан готується за 15 хвилин, а смак, я вас запевняю, не відрізниш від десертів у віденських кав’ярнях. На три порції десерту я використовую формочки діаметром 10 см, але, якщо таких не знайдеться, підійдуть будь-які зручні вам», - розповіла телеведуча.

Спосіб приготування:

На водяній бані розтоплюємо вершкове масло та подрібнений чорний шоколад. Змішуємо та залишаємо охолоджуватись на кілька хвилин.

Збиваємо яйця, цукор та ванілін до однорідної маси.

Додаємо в яєчну масу суміш вершкового масла та чорного шоколаду, ретельно перемішуємо, опісля – додаємо борошно, і знову змішуємо.

Розливаємо по формах, попередньо добре змащених вершковим маслом.

Розігріваємо духовку до температури 200 градусів, і випікаємо наші фондани 6-7 хвилин.

Варто зазначити, що лава кейк має бути рідкий всередині, але зі скоринкою ззовні. Обережно дістаємо з форм на тарілку, щоб не пошкодити. Шоколадні фондани добре смакують з морозивом та ягодами (взимку можна брати заморожені). Крім того, готову суміш можна залишати в морозильній камері, а потім готувати не розморожуючи. Кожна господиня оцінить це, особливо, коли несподівано завітали гості.

Наш запашний і швидкий лава кейк готовий! Радуйте себе і своїх близьких без зайвих зусиль!

Статьи по теме
Ідеальний рецепт на Новий рік 2025: як засолити будь-яку рибу за 15 хвилин
Ідеальний рецепт на Новий рік 2025: як засолити будь-яку рибу за 15 хвилин

Всього два інгредієнти – і лосось або скумбрія перетворяться на справжній шедевр. Цей рецепт підійде для святкового столу, а головне, що їсти страву можна майже одразу.
вчера, 18:37 — 240

Сало по-гуцульськи: стародавній рецепт ароматної закуски на зиму
Сало по-гуцульськи: стародавній рецепт ароматної закуски на зиму

Сало - одна з популярних українських закусок, яку часто їдять з першими стравами. За гуцульськими рецептами, сало відварюють в цибулинні, а потім натирають часником з перцем, що надає салу унікального смаку з легкою гостринкою.
вчера, 14:36 — 385

Паста Амосова: рецепт і користь для здоровʼя
Паста Амосова: рецепт і користь для здоровʼя

Паста Амосова — це вітамінна суміш, яка здобула популярність завдяки своїй натуральності та користі для організму. Її рецепт зібрано з простих, але надзвичайно поживних інгредієнтів, що допомагають підтримувати здоров'я, зміцнювати імунітет та заряджати енергією.
21.11 — 396