Контракти.ua

3384  —  24.01.22
Лава кейк за 15 хвилин: швидкий і смачний рецепт від телеведучої Марини Кухар
Лава кейк за 15 хвилин: швидкий і смачний рецепт від телеведучої Марини Кухар

Лава кейк або шоколадний фондан – ефектне тістечко, яке чудово доповнить святковий стіл або романтичну вечерю, а оскільки попереду 14 лютого, день усіх закоханих, тож беремо рецепт від відомої ведучої новин «Сьогодні» на каналі «Україна» Марини Кухар на замітку.

Для приготування шоколадного лава кейку вам знадобиться:

плитка чорного шоколаду (80%)

вершкове масло – 100 гр

цукор – 70 гр

ванільний цукор- 10 гр

борошно – 50 гр

яйця – 3 шт.

«Шоколадний фондан готується за 15 хвилин, а смак, я вас запевняю, не відрізниш від десертів у віденських кав’ярнях. На три порції десерту я використовую формочки діаметром 10 см, але, якщо таких не знайдеться, підійдуть будь-які зручні вам», - розповіла телеведуча.

Спосіб приготування:

На водяній бані розтоплюємо вершкове масло та подрібнений чорний шоколад. Змішуємо та залишаємо охолоджуватись на кілька хвилин.

Збиваємо яйця, цукор та ванілін до однорідної маси.

Додаємо в яєчну масу суміш вершкового масла та чорного шоколаду, ретельно перемішуємо, опісля – додаємо борошно, і знову змішуємо.

Розливаємо по формах, попередньо добре змащених вершковим маслом.

Розігріваємо духовку до температури 200 градусів, і випікаємо наші фондани 6-7 хвилин.

Варто зазначити, що лава кейк має бути рідкий всередині, але зі скоринкою ззовні. Обережно дістаємо з форм на тарілку, щоб не пошкодити. Шоколадні фондани добре смакують з морозивом та ягодами (взимку можна брати заморожені). Крім того, готову суміш можна залишати в морозильній камері, а потім готувати не розморожуючи. Кожна господиня оцінить це, особливо, коли несподівано завітали гості.

Наш запашний і швидкий лава кейк готовий! Радуйте себе і своїх близьких без зайвих зусиль!

Статьи по теме
“Миколайчики” замість імбирних пряників: рецепт традиційної української випічки
“Миколайчики” замість імбирних пряників: рецепт традиційної української випічки

“Миколайчики” є справжнім і дуже давнім символом Дня Святого Миколая.
вчера, 15:55 — 219

Готуємо штолен до Різдва: рецепт здобної святкової випічки
Готуємо штолен до Різдва: рецепт здобної святкової випічки

Традиційна німецька випічка стала популярною серед українських господинь.
вчера, 13:50 — 630

Як квасити капусту: найпростіший, перевірений рецепт, який перейшов у спадок
Як квасити капусту: найпростіший, перевірений рецепт, який перейшов у спадок

Квашена капуста за найпростішим рецептом: хрумка і без мороки під час приготування.
вчера, 12:50 — 1603