Контракти.ua

673  —  10.01.22
Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» розповів, як відучити дитину від солодощів
Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» розповів, як відучити дитину від солодощів

Якщо малеча постійно п'є солодкий компот і відмовляється від води, чи є привід для хвилювання? Євген Комаровський у програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна» порадив батькам прості дії, як відмовитися від цукру та зберегти нормальну вагу та здоровими зуби дитини.

Коли малюк випиває до чотирьох літрів солодкого компоту за день, він або хоче вгамувати спрагу, або йому подобається солодкий смак напою.

Тоді спочатку дайте дитині компот без цукру. Якщо малеча справді відчуває спрагу, вона питиме воду, компот без цукру або будь-який інший напій.

«Але якщо дитина п'є компот тільки тому, що їй подобається солодкий смак: у малюка вже сформована шкідлива звичка», – сказав доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною».

У батьків є два способи її позбутися.

Перший варіант: сказати, що закінчився цукор. І тоді готуйтеся до істерики, прохань та благань дитини. Тобто вам доведеться потерпіти таку поведінку малюка декілька днів.

Другий варіант більш легкий: ви можете щодня поступово зменшувати кількість цукру в компоті.

«Коли ви повністю відмовитеся від цукру, і дитина відчуватиме натуральний солодкий смак напою, можна почати зменшувати концентрацію компоту, – порадив лікар-педіатр вищої категорії. – Таким чином ви відучите дитину від вживання величезної кількості солодкої рідини».

За словами Євгена Комаровського, 4 літри солодкого компоту на день – це прямий шлях до зайвої ваги та проблем із зубами, бо малеча звикає до солодощів.

«Коли ми привчаємо дитину їсти цукор або будь-які інші солодощі, ми створюємо їй дуже багато проблем у майбутньому, – пояснив кандидат медичних наук в інтерв'ю для каналу «Україна». – Тому що у дорослому віці обмін речовин значно сповільнюється, а звичка отримувати у вигляді солодощів величезну кількість концентрованої енергії, яку нема куди витрачати, залишається».

Всі питання щодо здоров'я дітей та дорослих телеглядачі можуть поставити на сторінці програми «Ранок з Україною» @ranok_ua в Instagram.

Дивіться рубрику «Запитай у Комаровського» на каналі «Україна» у програмі «Ранок з Україною».

 

Статьи по теме
Шкільні канікули 2022-2023: як відпочиватимуть діти
Шкільні канікули 2022-2023: як відпочиватимуть діти

Навчальний рік 2022-2023 в Україні стартує, попри воєнний стан та війну.
30.08.22 — 3123

Які імена обирали українці для малюків 2022 року: традиційні та екзотичні
Які імена обирали українці для малюків 2022 року: традиційні та екзотичні

В Україні немає обмежень на присвоєння тих чи інших імен, батьки можуть називати своїх дітей так, які їм подобається.
08.08.22 — 1063

Зеленська опублікувала поради батькам, як допомогти дітям не боятися сирен
Зеленська опублікувала поради батькам, як допомогти дітям не боятися сирен

Дружина Президента України Олена Зеленська опублікувала поради психолога для батьків, як дітям допомогти не боятися сирен.
07.08.22 — 724