Контракти.ua

689  —  07.08.22
Зеленська опублікувала поради батькам, як допомогти дітям не боятися сирен
Зеленська опублікувала поради батькам, як допомогти дітям не боятися сирен

Дружина Президента України Олена Зеленська опублікувала поради психолога для батьків, як дітям допомогти не боятися сирен.

Як передає Укрінформ, про це вона повідомила в Телеграмі.

Першу леді, за її словами, вразило відео із соціальних мереж, де маленька дитина на прогулянці в парку під час звучання сирени, лякаючись, миттєво ховається за батька.

“Це жахлива реальність, у якій ми маємо пояснювати дітям, як не боятися звуку сирени. У МОЗ разом з дитячою та сімейною психологинею Світланою Ройз підготували поради”, - написала Зеленська.

Поради поділені на три кроки-етапи.

Перший крок — пояснення і нормалізація. Батькам потрібно пояснити дитині: “Я бачу, що ти боїшся, цей неприємний звук справді лякає. Але коли ми чуємо сирену – це значить, що наші захисники побачили загрозу і зараз її знешкоджують. Тож цей звук означає, що нас захищають”.

Другий крок — підтримка. Батьки мають сказати дитині: “Я з тобою і буду з тобою весь час. Хочеш, я візьму тебе на руки/обійму, а ти візьмеш свою іграшку?”. Дитина має відчувати, що може вплинути на щось: тримати іграшку, піклуватись про тварину, взяти воду, рахувати кроки – це надаватиме їй відчуття своєї сили.

Третій крок — завершення. Коли небезпека мине, варто подякувати дитині і наголосити, що все минулося: “Спасибі, ти був (була) таким сміливим, міцним. Ми чули так багато гучних звуків (їх можна назвати), але ми впорались”.

Ще більше порад опубліковано у матеріалі Міністерства охорони здоров'я.

Поради підготовлені у рамках інформаційної кампанії, яка є складовою впровадження Національної програми психічного здоров'я та психосоціальної підтримки.

Як повідомляв Укрінформ, 31 липня Міністерство охорони здоров'я поінформувало, що на порталі "Дія.Цифрова освіта" запустили курси з підтримки психологічного здоров’я.

Статьи по теме
Останній день зими в Україні буде сухим і теплим
Останній день зими в Україні буде сухим і теплим

У четвер, 29 лютого, в Україні очікується мінлива хмарність, без опадів. Температура повітря вдень становитиме 6-11° тепла, на заході – до +19°.
29.02 — 248

Погода в Україні на початку весни може бути нестійкою
Погода в Україні на початку весни може бути нестійкою

Синоптикиня дала прогноз на початок весни в Україні.
27.02 — 219

До України йде потепління: синоптикиня назвала дати
До України йде потепління: синоптикиня назвала дати

В регіонах потепліє, але будуть опади.
21.02 — 240