Контракти.ua

1096  —  28.12.21
Бойовий наземний дрон «Миротворець» успішно пройшов заводські випробування
Бойовий наземний дрон «Миротворець» успішно пройшов заводські випробування

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, під час випробувань компанія «Синергія» тестувала транспортну версію роботизованої платформи «Миротворець»

Конструкторсько-виробниче підприємство «Синергія» здійснило заводські випробування своєї роботизованої плаваючої платформи «Миротворець». Під час випробувань роботизована платформа виконувала умовне завдання із термінового доставлення медикаментів пораненим в зону бойових дій.

Випробування проходили в зимових умовах – «Миротворець» успішно перетнув засніжене поле і, як стверджується, загалом може «проїжджати там, де не проїдуть позашляховики» та «легко долає засніжені грунти, паводки, річки, болота».

Зазначається, що управління платформою здійснювалося на відстані 2000-2300 м в умовах непрямої видимості. Водночас максимальна дальність керування платформою – до 5000 м. Вантажопідйомність транспортної версії дрона досягає 480 кг.

Роботизована платформа «Миротворець» була створена відповідно до вимог сучасного поля бою. Її відрізняє швидкість, яка сягає 35 км/год та є важливим фактором для підвищення виживання дрона та зменшення часу на виконання завдань. Окрім того, він амфібійний і може долати водні перешкоди зі швидкістю до 6 км/год.

Також «Миротворець», висота якого становить 110 см, відрізняється малопомітністю у тепловому спектрі завдяки тому, що для бойових завдань він комплектується виключно електричною батареєю, яка гарантує запас ходу від 100 км.

Оператор може протягом кількох хвилин замінити батареї на нові у польових умовах. Для виконання завдань у тилу дрон може комплектуватися генератором, бо цей дрон має виконувати не тільки бойові, а і логістичні завдання.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, «Миротворець» може оснащатися різними бойовими модулями. Зокрема, бойовим модулем «Амулет» від ДККБ «Луч» з двома протитанковими ракетами з дальністю ведення вогню до 5 км.

Статьи по теме
ТОП-10 Медіа У Сфері Бізнесу: Рейтинг Найпопулярніших Сайтів В Україні За 2023 Рік
ТОП-10 Медіа У Сфері Бізнесу: Рейтинг Найпопулярніших Сайтів В Україні За 2023 Рік

Про останні інновації та новини у сфері бізнесу, поради стосовно шляхів пошуку фінансів, про монополії, інвестиції, експорт та інші спеціалізовані теми можна прочитати на сторінках медіа про бізнес. В Україні налічуються десятки різноманітних сайтів, де журналісти відслідковують поточну ситуацію і публікують актуальні новини у даній сфері, експерти дають сотні порад, створюють рейтинги, бізнес-кейси та відео.
12.02 — 403

Як вибрати пральну машину з сушкою
Як вибрати пральну машину з сушкою

Питанням про те, як вибрати пральну машину із сушкою, задаються багато мешканців квартир. Адже саме для них це питання стоїть особливо гостро, бо зазвичай розвішувати мокрі речі нема де. У статті, підготовленій фахівцями інтернет-магазину Цифра, розглянемо основні критерії вибору прально-сушильної машини.
02.12.22 — 5931

iPhone 13 чи iPhone 14: що вибрати?
iPhone 13 чи iPhone 14: що вибрати?

Головне питання, яке виникає у покупців: «Чи варто міняти свій старий iPhone 13 на новий Айфон 14?» Відповідаємо у цій статті.
08.11.22 — 5192