Контракти.ua

512  —  30.09.21
«Ранок з Україною»: психологиня розповіла, як правильно сприймати поняття «шлюбний договір»
«Ранок з Україною»: психологиня розповіла, як правильно сприймати поняття «шлюбний договір»

В авторській рубриці «Жити легко з Адамовою», яка виходить у програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна», психологиня і коуч Олена Адамова розповіла, що означає бажання другої половинки укласти з вами шлюбний контракт і як правильно реагувати на це.  

«Шлюбний контракт – питання довіри не лише тієї сторони, якій є, що втрачати, а й тій, яка боїться не отримати майна від матеріально зацікавленої сторони», – коментує психолог Олена Адамова в ефірі каналу «Україна».

За словами експертки – такий договір допомагає захистити впевнену сторону від посягання на її майно.

«Якщо вас зачіпає можливість укладання контракту, в мене виникає питання – ви більше націлені на гроші свого партнера чи боїтесь розлучення? Адже зрозуміти сторону, якій є, що втрачати в матеріальному плані, набагато простіше. В Європі та Америці шлюбний контракт – це звичайна частина підготовчого процесу до весілля, а в нас сприймається вороже. Насправді, цей договір доведе вашому партнеру, що ви його любите і не переймаєтесь за майно», – пояснює психологиня.

Щоб відсіяти будь-які питання і непорозуміння слід:

- обговоріть це з партнером. Проговоріть всі питання, які викликають у вас страх чи непорозуміння;

- зверніться до юриста чи нотаріуса. Нехай експерт пояснить вам усі пункти і деталі договору, можливо, там немає нічого страшного.

«Шлюбний договір – це ознака довіри між вами й основа міцної дружби у вашій родині», – коментує психологиня Олена Адамова в програмі «Ранок з Україною».

Дивіться програму «Ранок з Україною» у будні о 6:30 на каналі «Україна».

Статьи по теме
«Ранок з Україною»: психологиня розповіла, як правильно вести сімейний бюджет
«Ранок з Україною»: психологиня розповіла, як правильно вести сімейний бюджет

У постійній рубриці «Жити легко з Адамовою», яка виходить у програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна», психологиня і коуч Олена Адамова дала поради, як правильно вести сімейний бюджет і яким чином слід його поповняти.  
16.09.21 — 474